Vesna Jakimovska

Vetoja bullgare demotivim te populli për BE-në! Zaev: Askush s’ka të drejtë të na e kontestojë identitetin

https://youtu.be/D_0UmN3JnrQ Identitetin dhe mbiemrin maqedonas askush nuk ka të drejtë të na e kontestojë, është decid Zaev. Deklarata vijoi pas takimit të fundit teknik të...

Dejvid Gir apelon: Përshpejtoni me reformat! Pikërisht në këto reforma “pengohen” subjektet politike

https://youtu.be/qyUIp1QqvRM Euro-ambasadori Dejvir Gir shpreh optimizëm rreth pozicioneve të vendit tonë. Thotë se për Maqedoninë e Veriut nuk ka Plan B dhe se qëllimi është...

Tejkalohet problemi i mbiemrit “maqedonas”! Një hap përpara pas takimit të historianëve?

https://youtu.be/sAEkPY5y6dY Një hap përpara apo vetëm një takim teknik zyrtar? Takimi i djeshëm i historianëve maqedono-bullgarë, edhe pse ishte në nivel teknik dhe përmes videos,...

Korrupsioni, barrë për kompanitë! Ndërmarrjet shtetërore nuk duan kontroll?!

https://youtu.be/9MiWwgVR5Zo Nëse duam ekonomi të suksesshme dhe biznes funksional duhet ta çrrënjosim korrupsionin. Ky është konkluzioni i përbashkët i qeverisë dhe sektorit joqeveritar. Njeriu i...

Ende priten vaksinat nga Serbia! Përdorimi varet nga regjistrimi i tyre?!

https://www.youtube.com/watch?v=L-Kg78eO334 Ende nuk dihet kur do të mbërrijnë vaksinat nga Serbia. Njeriu i parë i Shëndetësisë thotë se jemi të përgatitur edhe kur bëhet fjalë...

Prej sot hotelierët do të punojnë deri në orën 21! OPH: Masat financiare të qeverisë, më të rëndësishme se orari i punës

https://youtu.be/qkJ_59wH02k Pako e masave ekonomike, por vetëm për industrinë e hotelerisë. Oda e pavarur e hotelierëve nuk është optimist se edhe me pakon e pestë...

Sektori ekonomik me kërkesa të reja! Kërkesat për pakon e pestë anti-krize po shtohen

https://youtu.be/Fo-qDWTJ5mU Kërkesa të reja në prag të zbatimit të masave të reja anti-krize në kuadër të pakos së pestë qeveritare. Sektori ekonomik dita-ditës del me...

Rregullativat e bankave, problem për qytetarët? Në tregun maqedonas ka vend për shoqatat financiare

https://youtu.be/zls0B2iuQIE Qasja e qytetarëve për marrje të kredive prej bankave është vështirësuar. Arsyeja qëndron te rregullativat e bankave dhe mungesa e interesit të bankave për...

Tregu i Shkupit në listën e Bursës së Maqedonisë! Pronarët dominues duan të jenë pronarë të vetëm

https://youtu.be/3WxYb4RSFYc Tregu i Shkupit përsëri bëhet atraktiv. Të dyja kompanitë si aksionarë më të mëdhenj deri më tani, tani planifikojnë që t’i blejnë edhe aksionet...