Array

Si të ulim tensionin e gjakut në 30 sekonda

TË FUNDIT

Kur ne jemi të ngarkuar fizikisht ose me shumë stres, enët e gjakut janë të shtrënguar, muskujt janë të tensionuar dhe presioni i gjakut rritet.

Në këtë lloj situate ne e dimë se ne duhet të relaksojme muskujt tonë në mënyrë që enet e gjakut të normalizohen. Pyetja e vetme është se si të arrihet kjo.

Linja zgjatet nga pika 1 deri në pikën 2, tregohet në fotografi, nuk duhet të jetë e shtyrë në mënyrë të vendosur, as te behet masazh. Ju duhet të levizni atë butesisht nga lart poshtë vetëm duke përdorur gishtat. Përsëriteni këtë procedurë 20 herë – 10 herë të njëra anë dhe 10 herë në anën tjetër.
Pika numër dy është e vendosur në afërsi të klavikules dhe duhet të beni masazhin me majë të gishtave tuaj, 1 minutë për çdo anë anasjelltas. Shtypni fortë, por jo mjaft e fortë për ju që të ndjeni dhimbje.

Pas këtij trajtimi të thjeshtë, tensioni i gjakut do të normalizohet.

error: Content is protected !!