Category:

Drejtësi

“Monstra”, akuza për vrasje rëndon mbi Alil Demirin, Agim dhe Afrim Ismailoviqin! Haki dhe Fejzi Aziri akuzohen për ndihmë

Prokurorja Fatime Fetai, në seancën për fjalët përfundimate për rastin “Monsta”, tha se dy të arratisurit Alil Demiri dhe Afrim Ismailoviq si dhe Agim...

Fetai: Përpjekja e mbrojtjes për ndërlidhjen e rastit me strukturat e MPB-së është tezë krejtësisht e pasaktë

Përpjekja e mbrojtjes për të ndërlidhur automjetin “Opel Omega” dhe të gjithë operacionin me strukturat e MPB-së është tezë krejtësisht e pasaktë qoftë nga...

Fetai kërkon lirimin e Sami Lutës nga akuza

Prokurorja Fatime Fetai në fjalët е saj përfundimtare kërkoi lirimin e të akuzuarit Sami Luta nga akuza për rastin “Monstra” për shkak se siç...

Prokurorja Fetai hedh poshtë teorinë se “Monstra” ështëi rast i montuar

Vrasja e pesëfishtë në vitin 2012 ka ndodhur pikërisht në Liqenin e Smillkovës dhe viktimat nuk kanë qenë të bartura nga një vend tjetër,...

Padi penale kundër një anëtareje të Këshillit Drejtues të MEPSO për punë të papërgjegjshme

Drejtoria për Polici Financiare shtroi padi penale kundër një ish-anëtareje të Këshillit Drejtues të SHA MEPSO për punë të pandërgjegjshme në shërbim, pasi si...

“Monstra”, palët do të japin fjalët përfunduese

Në Gjykatën themelore penale në Shkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për vrasjen afër Liqenit të Smillkovës më 12 prill 2012, ku është paraparë...

Shkarkohet një gjykatëse për shkak të keqpërdorimit të sistemit “Akmis”

Këshilli Gjyqësor ka shkarkuar nga funksioni një gjykatës.  Në konferencën për media, kryetari i Këshillit Gjyqësor, Kire Zdravev, nuk dha emër të gjykatësit të...

Vazhdon gjykimi për organizatorët e ngjarjeve në Kuvend nga “27 prilli”

Me dëgjimin e dëshmitarëve të propozuar nga mbrojtja e Spiro Ristovskit, sot në Gjykatën Penale në Shkup vazhdon gjykimi për organizatorët e ngjarjeve në...

Për lëndën “Titanik” duhet të dëshmojnë edhe 50 dëshmitarë të prokurorisë

Njësia ALFA pranë MPB-së u dërgua në Ohër në vitin 2013 për të kryer detyra të natyrës motoro-patrulluese dhe për të identifikuar të dyshuarit. Dëshmitari...

Për 3 muaj, 10 salla do të pajisen me mjete për gjykime online

Deri në fund të marsit do të pajisen 10 salla gjyqësore në pesë gjykata themelore në vend për mbajtjen e gjykimeve onlajn, paralajmëroi ministri...

Është parashtruar aktpadi kundër shtatë njerëzve për keqpërdorim të pozitës dhe autorizimit zyrtar

Prokuroria themelore publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit në Gjykatën themelore penale – Shkup, parashtroi Aktpadi kundër shtatë personave për vepër...

Nga 1 janari pastrim në gjyqësor, për kthim të besimit në shtetin juridik

Pastrimi në gjyqësor nga 1 janari i vitit të ardhshëm do të bëhet në bazë të raportit me kontroll në gjashtë lëndë për prokurorë...