MAQEDONIA E VERIUT STATISTIKA COVID -19

26,954
NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE
Updated on 26/10/2020 11:54 11:54
919
NUMRI I VIKTIMAVE
Updated on 26/10/2020 11:54 11:54
7,408
RASTET AKTIVE
Updated on 26/10/2020 11:54 11:54

Fatmir Bytyqi: “Përkrahje financiare për 48 kompani që kanë investuar në kohë krize”

Gjithsej 48 kompani vendase, deri në fund të vitit do të fitojnë përkrahje financiare për investimet e...

482 fëmijë dhe 77 punonjës në izolim, Shahpaska: Situata në kopshte është nën kontroll, nuk jemi duke menduar për mbylljen e tyre

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska thekson se situata në kopshte është e mirë dhe nën kontroll.

Spasovski: Policia do të intervenojë pas çdo raportimi për shkelje të masave kundër Kovid-19

Patëm mbledhje të shtabit kryesor të krizës dhe akoma nuk kemi rekomandime të reja të cilat nënkuptojnë masa më radikale. Por asgjë...

Osmani: Ka dallime me Bullgarinë në pritshmëritë nga marrëveshja

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme, në konferencën e sotme për media tha se ka dallime midis Maqedonisë dhe Bullgarisë në...

Termine dhe hapësira shtesë për testime të Covid-19, Karaxhoski: Do të bëhen deri në 2000 teste në ditë

Kryetari i Komisionit për sëmundje infektive Zharko Karaxhoski informoi për rritjen e kapaciteteve të testimeve në nivel ditor. Ai tha se nëse...

Parlamenti grek e hodhi poshtë mocionin e mosbesimit ndaj ministrit të Financave

Me 158 vota “kundër”, Parlamenti grek mbrëmë vonë nuk e votoi propozimin e opozitës SYRIZA për mosbesim të ministrit grek të Financave,...

Për një muaj në Tetovë janë zbuluar 50 automjete pa licenca për transport publik të udhëtarëve

Policia e Tetovës në kuadër të aktivitete të përforcuara të kontrollit të transportit publik të udhëtarëve në 30 ditët e fundit ka...

Papritur ndërroi jetë nënkryetari i Bundestagut

Nënkryetari i Bundestagut gjerman, Tomas Operman ndërroi jetë papritur, pasi që mbrëmë iu përkeqësua gjendja gjatë një xhirimi për televizionin ZDF.

COVID19 Live Data

SHTETI
NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE
NUMRI I VIKTIMAVE
PACIENTË TË SHËRUAR
RASTET AKTIVE
USA
8,889,577
230,510
5,772,717
2,886,350
India
7,909,959
119,030
7,137,228
653,701
Brazil
5,394,128
157,163
4,835,915
401,050
Russia
1,531,224
26,269
1,146,096
358,859
France
1,138,507
34,761
110,322
993,424
Spain
1,110,372
34,752
0
1,075,620
Argentina
1,090,589
28,896
894,819
166,874
Colombia
1,015,885
30,154
915,451
70,280
Mexico
891,160
88,924
650,355
151,881
Peru
888,715
34,149
807,636
46,930
UK
873,800
44,896
0
828,904
South Africa
715,868
18,968
646,170
50,730
Iran
574,856
32,953
459,250
82,653
Italy
525,782
37,338
266,203
222,241
Chile
502,063
13,944
478,252
9,867
Iraq
451,707
10,623
381,349
59,735
Germany
438,756
10,143
321,600
107,013
Bangladesh
400,251
5,818
316,600
77,833
Indonesia
392,934
13,411
317,672
61,851
Philippines
371,630
7,039
328,258
36,333
Turkey
361,801
9,799
314,390
37,612
Ukraine
348,924
6,464
142,537
199,923
Saudi Arabia
344,875
5,296
331,330
8,249
Pakistan
328,602
6,739
311,075
10,788
Belgium
321,031
10,810
23,087
287,134
Israel
310,254
2,404
293,846
14,004
Netherlands
291,254
7,046
0
284,208
Poland
263,929
4,483
115,302
144,144
Czechia
258,097
2,201
97,381
158,515
Canada
216,104
9,946
181,429
24,729
Romania
212,492
6,470
151,811
54,211
Morocco
197,481
3,301
163,195
30,985
Ecuador
161,635
12,553
141,759
7,323
Nepal
158,089
847
111,670
45,572
Bolivia
140,853
8,645
108,658
23,550
Qatar
131,432
230
128,343
2,859
Panama
129,200
2,633
105,231
21,336
UAE
126,234
480
120,750
5,004
Dominican Republic
124,527
2,223
102,651
19,653
Kuwait
122,317
749
113,391
8,177
Switzerland
121,093
2,090
55,800
63,203
Portugal
118,686
2,316
68,877
47,493
Oman
113,354
1,190
99,668
12,496
Sweden
110,594
5,933
0
104,661
Kazakhstan
110,542
1,796
105,675
3,071
Egypt
106,540
6,199
98,903
1,438
Guatemala
104,787
3,644
94,217
6,926
Costa Rica
103,088
1,282
62,037
39,769
Japan
96,534
1,711
89,282
5,541
Belarus
93,707
961
83,748
8,998
Ethiopia
93,343
1,426
47,543
44,374
Honduras
93,214
2,623
37,996
52,595
Venezuela
89,565
773
83,947
4,845
China
85,810
4,634
80,911
265
Austria
83,267
992
59,036
23,239
Bahrain
80,255
315
76,776
3,164
Armenia
78,810
1,196
51,162
26,452
Moldova
71,503
1,685
52,290
17,528
Lebanon
71,390
565
34,803
36,022
Uzbekistan
65,388
549
62,615
2,224
Nigeria
61,992
1,130
57,465
3,397
Hungary
61,563
1,472
16,491
43,600
Paraguay
59,594
1,309
39,735
18,550
Singapore
57,973
28
57,858
87
Libyan Arab Jamahiriya
57,223
801
31,515
24,907
Ireland
57,128
1,882
23,364
31,882
Kyrgyzstan
56,170
1,134
47,843
7,193
Algeria
56,143
1,914
39,095
15,134
Jordan
53,087
579
7,508
45,000
Tunisia
52,399
983
5,032
46,384
Palestine
50,442
448
43,592
6,402
Azerbaijan
49,959
671
41,279
8,009
Kenya
49,721
902
34,209
14,610
Ghana
47,690
316
46,887
487
Slovakia
45,155
165
10,130
34,860
Myanmar
44,774
1,095
24,920
18,759
Afghanistan
40,937
1,518
34,150
5,269
Bosnia
40,893
1,086
26,459
13,348
Denmark
40,356
702
31,985
7,669
Serbia
39,486
792
31,536
7,158
Bulgaria
37,889
1,094
18,354
18,441
Croatia
37,208
452
25,837
10,919
El Salvador
32,925
953
28,582
3,390
Greece
30,782
574
9,989
20,219
Georgia
30,303
215
11,370
18,718
Malaysia
27,805
236
17,825
9,744
Australia
27,528
905
25,199
1,424
Macedonia
26,954
919
18,627
7,408
S. Korea
25,955
457
23,905
1,593
Slovenia
22,950
240
8,424
14,286
Cameroon
21,570
425
20,117
1,028
Côte d'Ivoire
20,470
122
20,166
182
Albania
19,157
477
10,654
8,026
Norway
17,909
279
11,863
5,767
Madagascar
16,968
244
16,301
423
Montenegro
16,797
266
12,775
3,756
Zambia
16,117
348
15,179
590
Senegal
15,565
322
14,316
927
Finland
14,970
353
9,800
4,817
Luxembourg
14,204
145
9,085
4,974
Sudan
13,742
837
6,764
6,141
Namibia
12,660
133
10,779
1,748
Mozambique
11,986
86
9,253
2,647
Guinea
11,635
71
10,474
1,090
Uganda
11,557
101
7,351
4,105
Maldives
11,505
37
10,524
944
DRC
11,143
305
10,467
371
Lithuania
10,949
136
4,166
6,647
Tajikistan
10,776
81
9,889
806
French Guiana
10,376
69
9,995
312
Angola
9,381
268
3,508
5,605
Haiti
9,026
232
7,373
1,421
Gabon
8,919
54
8,512
353
Jamaica
8,714
188
4,282
4,244
Cabo Verde
8,396
94
7,285
1,017
Zimbabwe
8,276
237
7,797
242
Sri Lanka
7,872
16
3,933
3,923
Mauritania
7,664
163
7,385
116
Guadeloupe
7,329
115
2,199
5,015
Cuba
6,566
128
5,998
440
Bahamas
6,410
132
3,948
2,330
Botswana
5,923
21
927
4,975
Malawi
5,890
183
5,291
416
French Polynesia
5,859
20
3,685
2,154
Swaziland
5,854
116
5,502
236
Malta
5,578
53
3,630
1,895
Djibouti
5,536
61
5,402
73
Trinidad and Tobago
5,511
105
4,085
1,321
Nicaragua
5,434
155
4,225
1,054
Syrian Arab Republic
5,408
269
1,753
3,386
Hong Kong
5,304
105
5,050
149
Congo
5,253
92
3,887
1,274
Suriname
5,170
109
5,032
29
Réunion
5,149
20
4,630
499
Equatorial Guinea
5,079
83
4,962
34
Rwanda
5,066
34
4,830
202
Central African Republic
4,862
62
1,924
2,876
Latvia
4,757
60
1,357
3,340
Iceland
4,448
11
3,395
1,042
Estonia
4,428
73
3,505
850
Aruba
4,420
36
4,209
175
Mayotte
4,276
44
2,964
1,268
Andorra
4,038
69
2,729
1,240
Guyana
4,023
119
2,970
934
Somalia
3,941
104
3,185
652
Thailand
3,743
59
3,543
141
Gambia
3,660
119
2,660
881
Cyprus
3,545
25
1,882
1,638
Mali
3,490
132
2,661
697
Belize
3,145
50
1,961
1,134
South Sudan
2,883
56
1,290
1,537
Uruguay
2,851
53
2,351
447
Benin
2,557
41
2,330
186
Burkina Faso
2,451
65
2,019
367
Guinea-Bissau
2,403
41
1,818
544
Sierra Leone
2,346
74
1,787
485
Martinique
2,257
24
98
2,135
Togo
2,200
52
1,600
548
Yemen
2,060
599
1,360
101
Lesotho
1,940
43
970
927
New Zealand
1,940
25
1,841
74
Chad
1,437
96
1,268
73
Liberia
1,393
82
1,278
33
Niger
1,215
69
1,128
18
Vietnam
1,169
35
1,061
73
Sao Tome and Principe
940
15
902
23
Curaçao
858
1
584
273
San Marino
819
42
716
61
Channel Islands
795
48
671
76
Sint Maarten
784
22
705
57
Diamond Princess
712
13
659
40
Turks and Caicos Islands
701
6
689
6
Gibraltar
667
0
516
151
Papua New Guinea
588
7
546
35
Burundi
557
1
511
45
Taiwan
550
7
497
46
Saint Martin
538
8
422
108
Comoros
517
7
494
16
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
490
0
478
12
Eritrea
461
0
405
56
Mauritius
435
10
386
39
Liechtenstein
365
1
170
194
Isle of Man
348
24
321
3
Bhutan
342
0
307
35
Mongolia
339
0
312
27
Monaco
306
2
244
60
Cambodia
287
0
283
4
Cayman Islands
239
1
215
23
Barbados
227
7
208
12
Bermuda
190
9
175
6
Seychelles
153
0
149
4
Caribbean Netherlands
150
3
121
26
Brunei
148
3
143
2
Antigua and Barbuda
124
3
108
13
St. Barth
77
0
66
11
Saint Vincent and the Grenadines
73
0
66
7
British Virgin Islands
71
1
70
0
Saint Lucia
54
0
27
27
Macao
46
0
46
0
Dominica
38
0
29
9
Fiji
33
2
30
1
Timor-Leste
29
0
28
1
Grenada
28
0
24
4
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
New Caledonia
27
0
27
0
Lao People's Democratic Republic
24
0
22
2
Saint Kitts and Nevis
19
0
19
0
Greenland
17
0
16
1
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Solomon Islands
4
0
3
1
Anguilla
3
0
3
0
Wallis and Futuna
1
0
1
0
Updated on 26/10/2020 11:54 11:54

COVID-19

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

14 viktima dhe 404 raste të reja me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1524 testime të realizuara, 404 persona kanë rezultuar pozitivë me Covid-19....

9 të vdekur, 518 raste të reja dhe 200 të shëruar nga virusi korona. Numri i rasteve aktive arrin në 6861

Në 24 orët e fundit, nga gjithsej 2367 teste të bëra, 518 persona kanë rezultuar pozitiv me virusin korona në Maqedoninë e...

“Po krijohet panik, njerëz me diarre mendojnë se kanë koronavirus”, thotë Markovski

I ftuar në emisionin “ClickPlus” në TV21, infektologu Velo Markovski, tha se është e panevojshme të krijohet panik rreth gjendjen me virusin...

12 vikima dhe 640 të infektuar me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë, informoi se në 24 orët e fundit nga 2643 testimetë realizuara 640 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin korona.

641 të infektuar me virusin korona dhe 12 viktima gjatë 24 orëve të fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 2668 testime të realizuara, 641 persona kanë rezultuar pozitivë me Covid-19.

Maqedonia e Veriut

Termine dhe hapësira shtesë për testime të Covid-19, Karaxhoski: Do të bëhen deri në 2000 teste në ditë

Kryetari i Komisionit për sëmundje infektive Zharko Karaxhoski informoi për rritjen e kapaciteteve të testimeve në nivel ditor. Ai tha se nëse...

Rritet numri i të infketuarve, Ministria e Shëndetësisë do të rrisë kapacitetet e Covid-qendrave

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe paralajmëroi rritje të kapacitetit të spitaleve, ku duhet të  trajtohen pacientët pozitiv me Covid-19. Ai tha se...

Fatmir Bytyqi: “Përkrahje financiare për 48 kompani që kanë investuar në kohë krize”

Gjithsej 48 kompani vendase, deri në fund të vitit do të fitojnë përkrahje financiare për investimet e bëra në kohë krize, në...

Për një muaj në Tetovë janë zbuluar 50 automjete pa licenca për transport publik të udhëtarëve

Policia e Tetovës në kuadër të aktivitete të përforcuara të kontrollit të transportit publik të udhëtarëve në 30 ditët e fundit ka...

482 fëmijë dhe 77 punonjës në izolim, Shahpaska: Situata në kopshte është nën kontroll, nuk jemi duke menduar për mbylljen e tyre

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska thekson se situata në kopshte është e mirë dhe nën kontroll.

U nënshkrua Korniza e Bashkëpunimit për Zhvillim të Qëndrueshëm (UNSDCF) ndërmjet RMV dhe OKB për periudhën 2021-2025

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, sot në emër të Qeverisë së bashku me Koordinatoren e Përhershme të Kombeve të Bashkuara...

Bytyqi paralajmëron pako të pestë ekonomike: Do të ketë aq ndihma sa të ketë nevojë

Nëse vazhdon kriza ekonomike nga virusi korona Qeveria apo më konkretisht zv/kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi paralajmëron ndihma të mëtejme për...

TË GJITHA

VIDEO

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi kryeministri Zoran Zaev, me rastin e mbajtjes së Kongresit të 25-të të LSDM. Sipas tij, marrëveshja ekzistuese...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal, rrugë të paasfaltuara dhe deponi mbeturinash... Kjo është pamja me të cilën përballen turistët dhe adhuruesit e...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin. Tek varrezat të afërmit dhe ato që e njohën shkuan për t’i dhënë lamtumirën e fundit.

LSDM ndryshon statutin e partisë! Lideri i ardhshëm do të zgjidhet me shumicën e votave të të gjithë anëtarëve

https://youtu.be/HIDjzO69QQM Lideri i partisë së Socialdemokratëve në të ardhmen do të zgjedhet në zgjedhje brenda-partiake. Kjo do të thotë se në të ardhmen çdo anëtarë do të mund të votojë dhe në mënyrë të...

Personat me korona virus të gjykohen online! Mariçiq paralajmëron seanca online

https://youtu.be/RbPLrahChxA Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq paralajmëron mbajtjen e seancave gjyqësorë në formë online. Ai shton se kjo praktikë është ndjekur edhe më parë në sistemin gjyqësor. Kjo sipas tij, duhet të bëhet për...

Thirrje për protesta për të rrëzuar Qeverinë! Disa simpatizantë të VMRO-DPMNE-së nuk njihen nga partia

https://youtu.be/rBJcvtwtRJ0 Një pjesë e aktivistëve të VMRO-DPMNE-së së bashku me avokatin Jovica Strashevski u mblodhën para shtabit qendror të VMRO-DPMNE-së për t’i thirrur qytetarët në protesta masive, pa ose me kryesinë aktuale të partisë....

drejtësi

Rasti “Talir”: Janakieski dhe Bozhinovski nga pronari i “Urban Invest” kanë kërkuar 15.000 euro

Pronari i ndërmarrjes “Urban Invest” të Kavadarit, Jovan Gërkov në dëshminë e tij sot në rastin “Talir”, deklaroi se ai personalisht mori...

Arrestohet Risto Novaçevski, kumbari i ish-kryeministrit Gruevski

Me urdhër të Prokurorisë për krim të organizuar dhe korrupsionin, policia mëngjesin e sotëm e arrestoi Risto Novaçevskin, kumbari i ish-kryeministrit Nikolla...

Martin Protugjer pozitiv në Covid-19, seanca e Titanikut u shty

Ish-zyrtari i lartë i VMRO-DPMNE-së Martin Protugjer, tani i akuzuar në rastin "Titanik", doli pozitiv me Covid-19, për këtë shkak seanca e...

TË GJITHA

EKONOMI

Rritje e pagave në sektorin publik në Gjermani

Qeveria gjermane ka arritur marrëveshje me sindikatat e punëtorëve të sektorit publik në lidhje me pagat, me të cilin janë të mbuluara...

Kriza e shkaktuar nga Kovid-19 e rrit varfërinë

Kriza shëndetësore e shkaktuar nga Kovid-19 në suaza botërore, e me këtë edhe te ne në këtë moment është sfida më e...

Për kompanitë me të ardhura më të ulëta, mbështetje më e madhe financiare për pagesë të pagave

Kompanitë të cilat gjithnjë e më shumë  janë goditur nga kriza, gjegjësisht të cilat kanë rënie më të madhe  te të ardhurat,...

TË GJITHA

10 MINUTA

RAJON & BOTA

Vdiq aktori i njohur, Shkëlzen Rraci

Ka vdekur sot në moshën 44 vjeçare aktori i njohur kosovar, Shkëlzen Rraci. Lajmin për rtv21.tv e ka konfirmuar aktori Xhalal Haliti....

Papritur ndërroi jetë nënkryetari i Bundestagut

Nënkryetari i Bundestagut gjerman, Tomas Operman ndërroi jetë papritur, pasi që mbrëmë iu përkeqësua gjendja gjatë një xhirimi për televizionin ZDF.

Parlamenti grek e hodhi poshtë mocionin e mosbesimit ndaj ministrit të Financave

Me 158 vota “kundër”, Parlamenti grek mbrëmë vonë nuk e votoi propozimin e opozitës SYRIZA për mosbesim të ministrit grek të Financave,...

Infektologu austriak: Herët ose vonë të gjithë do të “kapim” koronavirus

Herët ose vonë të gjithë do të infektohemi me koronavirusin e ri, paralajmëron infektologu austriak, Franc Allerberger, duke shtuar se nuk beson...

Testimi i vaksinës së Oksfordit tregon rezultate të shkëlqyeshme

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i Oksfordit dhe kompania AstraZeneka, tregon...

TË GJITHA

SPORT

Barcelona parashtroi ankesë kundër një arbitri në El Klasiko

Drejtoria e Barcelonës parashtroi ankesë zyrtare në Federatën spanjolle të futbollit kundër arbitrit Huan Martinez Manuera i cili e ndau drejtësinë në...

Para sfidës Nurmagomedov-Gaetje, kujtojmë Khabib me plis shqiptari, dhuratë që ia dërgoi kampioni olimpik Shaban Tërstena

Në eventin e arteve marciale që sot do të zhvillohet në Abu Dhabi, përballja kryesore do të jetë në mes Khabib NurmagoMedov...

Laura Fazilu mposht xhudisten serbe Anja Obradoviq

Në Budapest sot është duke u zhvilluar dita e dytë e Grand Slamit ku janë duke garuar xhudistët kosovarë Laura Fazliu e...

​Ancelotti shpjegon lëndimin e Rodriguez

Carlo Ancelotti ka raportuar se James Rodriguez nuk do të jetë i gatshëm për Evertonin të shtunën kundër Southampton në Premier Ligë,...

​Ndeshja Bayern Mynich – Atletico Madrid, formacionet zyrtare

Ballafaqimi kryesor i kësaj mbrëmje në Ligën e Kampionëve pa dyshim se do të zhvillohet në stadiumin “Allianz Arena” të Mynichut, aty...

TË GJITHA

MAGAZINA

SHKA “Xheladin Zeqiri” nga Tetova mbajti koncertin tradicional vjeshtor

Shoqëria Kulturore Artistike “Xheladin Zeqiri” nga Tetova dje mbajti një koncert tradicional vjetor vjeshtor. Për shkak të gjendjes me koronavirusin, publiku kishte...

Ndërron jetë njeriu i parë i Samsung

Lee Kun-hee, kryetari i konglomeratit më të madh të Koresë së Jugut, Samsung Group, ka vdekur në moshën 78 vjeçare.

Fotografi zhgënjyese! Si supozohej të ishin, si u servirën në të vërtetë

Thuhet se kur nuk ke pritshmëri të larta, ia del të mos zhgënjehesh. Por ky nuk ishte rasti i...

TË GJITHA