Category:

Ekonomi

Cilat janë përparësitë që i ofrojnë Shoqëritë financiare?

https://youtu.be/gDaqcyGNZaE Qytetarët po i ndryshojnë shprehitë e tyre dhe mënyrën e pagesës. Sigurimi i kredive në shuma më të vogla, shmangja e procedurave të komplikuara...

Dy paga minimale nuk mjaftojnë për nevojat themelore mujore të një familjeje

Dy paga minimale nuk janë të mjaftueshme për t’i mbuluar shpenzimet themelore mujore të një familjeje katër anëtarëshe. Përllogaritjet e fundit të Lidhjes së...

EUROSUPER BS-95 shtrenjtohet për gjysmë denari për litër

Benzina EUROSUPER BS-95 prej sonte në mesnatë shtrenjtohet për gjysmë denari për litër, ndërsa çmimi i derivateve të tjera mbetet i njejtë, vendosi sot...

Lokalet për fundvit, të boshatisur, fiasko të këtillë nuk mbajnë mend që nga Lufta e Dytë Botërore

https://youtu.be/pB8F32dbhvo Objektet hotelierike për natën e Vitit të Ri mbetën të zbrazëta. Në vend të festimeve dhe ahengjeve për Vitin e Ri pas orës 18,...

Lamë pas vitin e pandemisë, 2021-ta vit i pritjeve dhe rimëkëmbjes

Përcollëm një vit të pandemisë dhe të gjitha pritjet janë të përqendruara kah viti 2021. Pritjet e institucioneve kompetente vendore janë që nga një...

2021, viti i shpresës, por edhe pasigurisë! Pas nesh lëmë vitin më të vështirë në plan ekonomik

https://youtu.be/KkYfN6ziDns Një vit dramatik dhe i vështirë në plan ekonomik. Shumë vende pune të humbura, shumë kompani të mbyllura dhe biznese të shuara. Tregje “të...

Nga numri i përgjithshëm i kompanive aktive në sektorin jofinanciar, 3,1% janë të huaja

Nga numri i përgjithshëm i ndërmarrjeve aktive në sektorin jofinanciar në vend, 3,1 për qind ose 1.793 janë të huaja, përkatësisht kompani vendase të...

Prodhimtaria industriale në nëntor me rënie prej katër për qind, për 11 muaj gjatë këtij viti më i ulët për 10,6%

Prodhimtaria industriale në nëntor të vitit 2020 shënoi rënie prej 4 për qind në krahasim me nëntorin e vitit të kaluar, ndërsa në periudhën...

Priti me orë para bankës, por nuk i mori 6000 denarë! Rreth 70 mijë qytetarë janë ankuar në qeveri

https://youtu.be/QuItJrVUvx0 Priti me orë të tëra para bankës dhe mori lajmin se në xhirollogarinë e tij nuk ka 6 mijë denarë. Edhe pse nuk  ka...

Zaev: Synojmë drejt tregjeve të reja dhe krijimin e konkurrencës së prodhimeve bujqësore

Ministria e Bujqësisë dhe Qeveria kanë zhvilluar politika fleksibile, shteti çdo herë do të jetë këtu që të ndihmojë dhe për këtë shkak në...

Azeski: Ngjarjet politike nuk ndikojnë  mbi biznesin me Bullgarinë

Zhvillimet  politike me Bullgarinë  nuk  ndikuan  mbi punën e  odës  sepse në këto 30 vjet  mësuam  se duhet të merremi  me kompetencat tona për të cilat  nga marrëdhëniet politike  të rëndësishme janë vetëm  qeverisja e së...

Starton Magazina Ekonomike “21 minuta”, projeksionet buxhetore – reale apo të imponuara?

https://youtu.be/9MZVYQZqaew A është Buxheti vendor real apo i imponuar në kushte të pandemisë Kovid dhe a do të ketë nevojë për huamarrje të reja në...