Category:

Ekonomi

Besimi: Pandemia me Kovid-19 shkaktoi krizën më të madhe ekonomike që nga Depresioni i Madh e deri më tani

Pandemia, solli krizën më të madhe ekonomike që ka ndodhur që nga Depresioni i Madh e këndej, parashikueshmëria është e vështirë, por projeksioni afatmesëm...

Bytyqi: Në gjysmën e dytë të vitit 2022 presim të kthehet niveli parakrizësh i BPV-së

Buxheti për vitin 2021 është pjesë e strategjisë së Qeverisë për rimëkëmbjen ekonomike dhe rritjen e përshpejtuar në periudhën nga viti 2021 deri në...

Takim i Zaevit me misionin e FMN-së: Investimet kapitale mund të ndihmojnë në rimëkëmbjen dhe revitalizimin e ekonomisë

Kryeministri, Zoran Zaev mbajti takim online me shefen e misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për vendin tonë, Berglojt Bjornson Barkbu, përfaqësuesen rezidente të FMN-së...

Javën e ardhshme Propozim buxheti për vitin 2021 në debat në Kuvend

Javën e ardhshme fillon debati kuvendor për Propozim buxhetin për vitin e ardhshëm. Debati fillon në Komisionin amë për financim dhe buxhet, të caktuar...

Bytyqi-Tiganj: Kroacia është lidhja mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, të punohet në politika të përbashkëta për konkurrencë më të madhe

Edhe në kushte të krizës botërore ekonomike, të shkaktuar nga koronavirusi, këmbimi tregtar mes Maqedonisë së Veriut dhe Kroacisë në nëntë muajt e parë...

Bekteshi në takim me sektorin e turizmit dhe hotelierisë: Do të mbështesim drejtpërdrejtë furnizuesit e ushqimit dhe punëtorët e turizmit me 7,5 milionë euro

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot zhvilloi takim pune me përfaqësues të sektorit të turizmit dhe hotelierisë, ku i prezantoi Programin për mbështetjen financiare...

Rritje e qarkullimit në industri

Qarkullimi në industri në shtator të këtij viti është rritur për 18.8 për qind në krahasim me muajin e kaluar dhe për 6.2 për...

Rënie drastike në turizëm, numri i turistëve të huaj ulet për më shumë se 80 për qind

Në nëntë muajt e parë të këtij viti, numri i turistëve është zvogëluar për 60.4 për qind. Vendi u vizitua nga 83.8 për qind...

400 kompani do të marrin 17,2 milionë euro! Zaev: U përkulem ndërmarrësve që investojmë gjatë krizës

https://youtu.be/oTYDHIM4U8k "U përkulem ndërmarrësve vendorë të cilët në kohë pandemie filluan projekte të tyre dhe duan të investojnë në mënyrë shtesë. Ja vendi juaj është...

Dëmshpërblehen 80 për qind e depozituesve në Eurostandard , janë paguar 3.3 miliardë denarë

Fondi i Sigurimit të Depozitave deri më tani ka paguar 3.3 miliardë denarë nëpërmjet katër bankave përmes të cilave kompensohen depozituesit e Bankës Eurostandard,...

Kursimtarët e dëmtuar nga Eurostandard kërkojnë shteti të gjejë mënyrë t’i dëmshpërblejë

Kursimtarët e dëmtuar të Eurostandard bankës, sot përmes një kumtese kërkuan shteti të gjejë  mënyrë për t’i dëmshpërblyer, ndërsa pastaj,  siç thonë, të futet...

Bytyqi: Vendimi që të mbulohet pushimi mjekësor nga Covid-19, vlen për të gjithë

Vendimi që tërësisht të mbulohet pushimi mjekësor i atyre që janë të sëmurë nga Covid-19 vlen edhe për administratën publike edhe për sektorin privat,...