Category:

Ekonomi

Priti me orë para bankës, por nuk i mori 6000 denarë! Rreth 70 mijë qytetarë janë ankuar në qeveri

https://youtu.be/QuItJrVUvx0 Priti me orë të tëra para bankës dhe mori lajmin se në xhirollogarinë e tij nuk ka 6 mijë denarë. Edhe pse nuk  ka...

Zaev: Synojmë drejt tregjeve të reja dhe krijimin e konkurrencës së prodhimeve bujqësore

Ministria e Bujqësisë dhe Qeveria kanë zhvilluar politika fleksibile, shteti çdo herë do të jetë këtu që të ndihmojë dhe për këtë shkak në...

Azeski: Ngjarjet politike nuk ndikojnë  mbi biznesin me Bullgarinë

Zhvillimet  politike me Bullgarinë  nuk  ndikuan  mbi punën e  odës  sepse në këto 30 vjet  mësuam  se duhet të merremi  me kompetencat tona për të cilat  nga marrëdhëniet politike  të rëndësishme janë vetëm  qeverisja e së...

Starton Magazina Ekonomike “21 minuta”, projeksionet buxhetore – reale apo të imponuara?

https://youtu.be/9MZVYQZqaew A është Buxheti vendor real apo i imponuar në kushte të pandemisë Kovid dhe a do të ketë nevojë për huamarrje të reja në...

Vlera e bitkoinit tejkaloi mbi 22.000 dollarë

Kriptovaluta më e vjetër dhe më e madhe në botë për më pak se 24 orë ka thyer edhe një rekord tjetër dhe e...

Angellovska-Bezhoska: Kushtet më të relaksuara financiare të shfrytëzohen për financim të projekteve inovative

Politika monetare në periudhën në vijim do të mbetet e relaksuar. Më pas, gjithsesi, do të mbahet llogari për ruajtjen e stabilitetit të kursit...

Bytyqi: Investimi me kapitalin njerëzor është njëjtë i rëndësishëm si dhe investimet kapitale

Investimet në kapitalin njerëzor janë njëjtë të rëndësishme si dhe investimet kapitale. Besoj se investimi në njerëz është me rëndësi vitale për mirëqenien e...

Rritet tregtia online në kushtet e covid, qytetarët i kanë ndryshuar zakonet e konsumit

https://youtu.be/ETLOrhkmmmU Për shkak të korona-krizës, qytetarët i ndryshuan zakonet e konsumit. 36% prej tyre e kanë rritur vëllimin e blerjeve në internet. Që nga fillimi...

Besimi: Me buxhetin për vitin 2021 sigurohet mbështetje më e madhe për ekonominë vendore

Për të mbështetur investimet, konkurrencën, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, turizmin e brendshëm, si dhe të gjithë fushën e zhivillimeve ekonomike në vitin...

Paguhen mbi 152 milionë denarë në llogaritë e 6,577 blegtorëve

Në llogaritë e 6.755 blegtorëve janë transferuar më shumë se 152 milionë denarë për qumështin e dorëzuar të deleve, lopëve dhe të dhive të...

MF: Efektet e krizës kovid në ekonominë vendore zbuten përmes qeverisjes së mirë

Qeverisja e mirë dhe aktivitetet e ndërmarra nga Qeveria dhe Banka Popullore kanë ruajtur stabilitetin makroekonomik dhe financiar dhe kanë zbutur efektet e krizës...

Bytyqi: Do të përgjigjemi në mënyrë adekuate me masa ekonomike nëse ka nevojë për shkak të krizës shëndetësore

Qëndrimi i Qeverisë është se ende nuk ka ardhur koha për orë policore dhe se masat e miratuara nga aspekti shëndetësor japin rezultate, por...