Tetovë, Covid, bie numri i të shtrirëve në spital! Vetëm 12 punonjës mjekësorë në izolim ose të infektuar

TË FUNDIT

Shkodran Tolaj sjell mallin shekullor të shqiptarëve për Adem Jasharin dhe Kosovën me projektin premierë “Nga Shkupi në Prekaz”

Artisti i njohur i përmasave mbarëkombëtare Shkodran Tolaj i cili ka sjellur në vazhdimësi projekte të mëdha kombëtare si...

A po i kthehet uji Tetovës? Nga NPK “Tetova” thonë se defekti është sanuar

https://youtu.be/LGCneDJ3RWU Defekti që la Tetovën pa ujë për 7 ditë është sanuar, njoftojnë nga Ndërmarrja publike komunale “Tetova”.  Nga atje...

Hapet filiali i tetë i Iute Credit në vend! Apostollska: Rritet numri i klientëve të kënaqur

Iute Credit hap filialin e tetë me radhë në vend. Filiali i fundit është hapur sot në Çair. Jasmina...

Osmani kërkon grafë për bullgarët? Simovski: Nuk ka nevojë, tashmë ekziston

https://youtu.be/dMXhUWZWm8Y Shefi i diplomacisë, Bujar Osmani i thirri përfaqësuesit e shoqatave bullgare në vend që të kërkojnë grafë për regjistrim....

Gir për TV21: Për BE-në të rëndësishme janë reformat! “E di që shkakton frustrime, por vendimet në BE sillen unanimisht”

https://youtu.be/2EC6HZvLX5E Maqedonia të vazhdojë të kërkojë zgjidhje për çështjet e hapura me Bullgarinë, por njëkohësisht edhe t’i zbatojë reformat e...

Numri i pacientëve të shtrirë në Spitalin klinik të Tetovës të infektuar me Covid 19 është 20, ndërsa  vetëm dy nga ata kanë pasqyrë  më të rëndë klinike. Kjo do të thotë se festat e fundvitit dhe arrdhja e mërgimtarëve nuk ka sjellë një valë të re të të infektuarve. Në ambulancën e covid qendrës në ditë vijnë rreth 30 pacient  të cilët dyshoj  se janë të infektuar me covid apo kanë edhe simptoma, thotë  koordinatori i qendrës për covid në Spitalin Klinik të Tetovës Gëzim Nuredini.

“Tani për momentin kur flasim kemi 20 pacinetë të hospitalizuar ku shumica e tyre janë në gjendje stabile  edhe pse dy pacientë janë në gjendje më të rëndë me ndërlikime të ndryshme por shumica janë me pasqyrë të lehtë klinike”, tha Gëzim Nuredini – Koordinator për Covid-Qendrën – Tetovë.

Komuna  e Tetovës  mban numrin më të madh ta pacientëve të shruar në spital , ndërsa nga personali mjekësor ka vetëm 12 persona që janë të izoluar apo të infektuar me Covid që për momentin nuk shkakton mungesë të personalit mjekësor në Tetovë.

 “Në bazë të pacientëve që kemi, numri më i madh është i Komunës së Tetovës. Tani kemi një numër të vogël diku janë 12  disa janë në izolim disa janë pozitiv me simptoma të lehta kështu që nuk na bën problem infektimi i personelit”, tha Gëzim Nuredini – Koordinator i Covid-Qendrës – Tetovë.

Në Spitalin Klinik të Tetovës për momentin ka rreth 70 shtretër. Në Tetovë ka filluar të ndërtohet edhe një spital i montuar për Covid por e njëjta akoma është në fazën fillestare ku edhe janë paraparë  55 shtretër edhe laboratorë.

TË NGJAJSHME