Category:

Ekonomi

Rritje e pagave në sektorin publik në Gjermani

Qeveria gjermane ka arritur marrëveshje me sindikatat e punëtorëve të sektorit publik në lidhje me pagat, me të cilin janë të mbuluara...

Kriza e shkaktuar nga Kovid-19 e rrit varfërinë

Kriza shëndetësore e shkaktuar nga Kovid-19 në suaza botërore, e me këtë edhe te ne në këtë moment është sfida më e...

Për kompanitë me të ardhura më të ulëta, mbështetje më e madhe financiare për pagesë të pagave

Kompanitë të cilat gjithnjë e më shumë  janë goditur nga kriza, gjegjësisht të cilat kanë rënie më të madhe  te të ardhurat,...

Pritet rënie e këmbimit tregtar në vitin 2020

Këmbimi tregtar ndërkombëtar do të bjerë ndjeshëm në vitin 2020 si rezultat i pandemisë koronavirus, vlerëson Organizata Botërore e Tregtisë, duke vërejtur në paralele...

Banka Botërore po përgatit rreth 140 milion euro për Maqedoninë e Veriut

Banka Botërore është duke e përfunduar programin e aktiviteteve për të ndihmuar vendin në përballjen dhe uljen e ndikimit nga kriza me koronën. Ndihma, sipas...

Call Center për informacione mbi masat ekonomike dhe masat e Qeverisë për COVID-19

Qeveria sot hapi qendrën e parë të kontaktit për mbështetjen e biznesit dhe qytetarëve lidhur me çështjet ekonomike në kushte të përballjes me krizën...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Nëse bankat s’tregojnë solidaritet, Spasovski paralajmëron dekret

Qeveria pret që bankat në vend të jenë solidarë në këtë moment, duke mos e shikuar vetëm interesin dhe fitimet e tyre. Sipas kryeministrit...

Blegtorët që do t’i ruajnë qengjat femra do të marrin 1500 denarë për kokë qengji

Të gjithë blegtorët që këtë vit do t’i ruajnë qengjat femra, do të subvencionohen me 1500 denarë për kokë qengji nga ana e shtetit....