Viti shkollor mund të prolongohet, nëse nuk ka Parlament funksional dhe nëse rëndohet situata me Covid-19

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Edhe pas disa takimeve të zhvilluara ndërmjet  MASh dhe ekspertëve shëndetësorë ende nuk ka vendim definitiv për nisjen e vitit të ri shkollor.

Fati i nxënësve të klasës së parë dhe rihapja e shkollave varet nga situata epidemiologjike me Covid-19, dhe nga formimi i Parlament funksional. Nëse përkeqësohet situata me virusin dhe nëse nuk ka Kuvend funksional kjo nënkupton prolongim të këtij viti shkollor, deklaroi ministri i Arsimit, Arbër Ademi, pa definuar se sa mund të zgjasë prolongimi.

- Advertisement -

Për cilindo qoftë model që të përcaktohemi nga këto tre modele, është e domosdoshme që të kemi ndryshime ligjore, në ligjin për arsimin fillor dhe arsimin e mesëm, që të kemi ndryshime ligjore duhet të kemi parlament funksional, që bëjnë me dije që mund të vijë edhe deri tek prolongimi i vitit shkollor, nëse nuk kemi parlament funksional, po mund të kemi porlongim të vitit shkollior edhe në qoftë se kemi përkeqësim të situatës epidemiologjike.” – deklaroi ministri Arbër Ademi.

- Advertisement -
  • Tags
  • 2

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -