MPB: Aktet e nënshkruara nga Nuhiu hyjnë në fuqi pasi Qeveria të miratojë Dekretin

Must Read

Tetë bankat e interesuara për bashkëpunim me Postën duhet të paraqesin oferta deri në fund të muajit

Deri në fund të muajit, bankat që kanë shprehur interes për të bërë operacione pagese në njësitë...

Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe...

Shaqiri: Vazhdojmë me digjitalizimin dhe reformat kyçe të administratës publike

Do të vazhdoj me procesin e digjitalizimit dhe zbatimit të reformave kryesore të administratës publike në mënyrë...
- Advertisement -

Njoftimi i ministrit të Punëve të Brendshme, Agim Nuhiu ka të bëjë vetëm me nënshkrimin e akteve, por që të hyjnë në fuqi të njëjtat, Qeveria e Maqedonisë së Veriut duhet të miratojë Dekret.

Dekreti për ndryshim dhe plotësim të Dekretit për uniforma të policisë miratohet nga Qeveria dhe pas miratimit të saj, miratohet edhe Rregullore për ndryshim dhe plotësim të Rregullores për kohëzgjatjen dhe shpërndarjen e uniformës dhe emblemës nga ana e ministrit të Punëve të Brendshme.

- Advertisement -

Kështu janë sqaruar nga MPB nëpërmjet kumtesës së dërguar pas njoftimit të Nuhiut se “Emblemat e uniformave policore do të jenë edhe në shqip”.

Nga atje kanë njoftuar gjithashtu, se më 11 korrik 2019, në kuadër të MPB-së është formuar grup i punës me detyrë të realizimit të analizës për harmonizim të rregulloreve për uniformën e Policisë me dispozitat e Ligjit për përdorim të ligjit.

- Advertisement -

“Si rezultat i punës së grupit të theksuar, janë përpiluar tekstet për Dekrete të ndryshimit dhe plotësimit të Dekretit për uniformat e policisë dhe Rregullores për ndryshim dhe plotësim të Rregullores për mbajtje dhe shpërndarje të uniformës policore”, thonë nga MPB.

Përndryshe, ministri Nuhiu njoftoi se me nënshkrimin e akteve ligjore emblemat e uniformave policore do të jenë edhe në shqip./TV21

- Advertisement -

Tetë bankat e interesuara për bashkëpunim me Postën duhet të paraqesin oferta deri në fund të muajit

Deri në fund të muajit, bankat që kanë shprehur interes për të bërë operacione pagese në njësitë e Postës duhet t’i përgjigjen...

Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe gratë shtatzëna do të mbrohen...

Shaqiri: Vazhdojmë me digjitalizimin dhe reformat kyçe të administratës publike

Do të vazhdoj me procesin e digjitalizimit dhe zbatimit të reformave kryesore të administratës publike në mënyrë që ta përgatisim për hyrjen...

Osmani agjendën në Bruksel e filloi nga Parlamenti Evropian

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, agjendën në Bruksel e filloi nga Parlamenti Evropian, duke realizuar takime me eurodeputetë me ndikim...

Urim nga Mickoski me rastin e Ditës Ndërkombëtare të boshnjakëve

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski dërgoi urim me rastin e 28 Shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Boshnjakëve. “Më lejoni në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -