Array

KDI: Asociacioni krijon ndarje etnike në Kosovë

Must Read

Fushatë parazgjedhore e Trampit: Bajden do ta shkatërrojë Floridan, unë do ta shkatërroj virusin

Si pjesë e fushatës parazgjedhore, presidenti amerikan Donald Tramp e vizitoi Karolinën Veriore dhe Floridan, disa nga...

Thaçi: Do të jap dorëheqje nëse ngritët aktakuzë nga Gjykata Speciale për Kosovën

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi thotë se në momentin që Dhomat e Specializuara për Kosovën, përkatësisht Gjykata...

Drosten: Pandemia në të vërtetë do të fillojë tani

Epidemiologu kryesor gjerman Kristian Drosten, në një fjalim në Konferencën botërore të shëndetit në Berlin, paralajmëroi për...
- Advertisement -

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka listuar disa arsye për të treguar se krijimi i një Asociacioni të komunave me shumicë serbe nuk mund të quhet Organizatë Jo Qeveritare.

Sipas drejtuesve të KDI-së, ky Asociacion është nivel i tretë i qeverisjes. KDI e mbështet këtë duke thënë se: ka mbikëqyrje të plotë në arsim, ka mbikëqyrje të plotë të Shëndetësisë, në zhvillim ekonomik lokal si dhe koordinon planifikimin urban rural, gjë të cilat sipas KDI-së janë kompetenca të ministrive e jo të komunave.

- Advertisement -

“Nuk është OJQ për shkak se punëtorët e saj do të jenë shërbyes civil sipas ligjit për Shërbimin Civil, gjë të cilën OJQ-të nuk e kanë”, u tha në konferencën e KDI-së.

Ata, po ashtu thanë se me arritjen e kësaj marrëveshje paraqiten disa sfida për shtetin e Kosovës pasi që krijon etnitet një etnik dhe shkel parimet e shumëetnicitetit të garantuar me kushtetutë si dhe krijon ndarje etnike në Kosovë.

- Advertisement -

Po ashtu sipas KDI-së, në këtë Asociacion pengohet integrimi i Serbëve në institucionet e Kosovës duke kthyer mbrapa investimet e deritashme të shoqërisë për integrimin e tyre në këto institucione.

- Advertisement -

Fushatë parazgjedhore e Trampit: Bajden do ta shkatërrojë Floridan, unë do ta shkatërroj virusin

Si pjesë e fushatës parazgjedhore, presidenti amerikan Donald Tramp e vizitoi Karolinën Veriore dhe Floridan, disa nga shtetet ku si rezultat i...

Thaçi: Do të jap dorëheqje nëse ngritët aktakuzë nga Gjykata Speciale për Kosovën

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi thotë se në momentin që Dhomat e Specializuara për Kosovën, përkatësisht Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve të Luftës...

Drosten: Pandemia në të vërtetë do të fillojë tani

Epidemiologu kryesor gjerman Kristian Drosten, në një fjalim në Konferencën botërore të shëndetit në Berlin, paralajmëroi për kremtimin e parakohshëm të suksesit...

Nikollovski: Më nuk jemi pjesë e shteteve të pakënaqshme në nivel global sa i përket korrupsionit

Maqedonia e Veriut ka arritur progres të rëndësishëm dhe thelbësor në pjesën e luftës kundër korrupsionit me çka më nuk është në...

Lavrov: “Rrjedha Veriore 2” u bë çështje nderi për Gjermaninë

Ndërtimi i gazsjellësit “Rrjedha Veriore 2” u bë çështje nderi për Gjermaninë, deklaroi shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -