Kanë dashur përfitim të shpejtë nga zgjedhjet?! PTHP do të kontrollojë portale pa impresum dhe me pak vizita

Must Read

VMRO-DPMNE: Sistemi shëndetësor nuk funksionon

Kataklizma katastrofale e Filipçes po vazhdon. Numrat e përditshëm treshifror të të sëmurëve nga...

Pendarovski: Me përkushtim do të punojmë në kultivimin dhe promovimin e kulturës dhe traditës boshnjake

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e 28 Shtatorit, Ditës ndërkombëtare të boshnjakëve, sot u dërgoi urim pjesëtarëve...

“Njujork Tajms”: Trampi me vite nuk ka paguar tatim të të ardhurave

Presidenti amerikan, Donald Tramp nuk ka paguar kurfarë tatimi të fitimit për 10 deri 15 vite, duke...
- Advertisement -

Nga tre kompani, që kanë 10 internet portale, këtë mëngjes është marrë dokumentacion, për shkak se MPB dhe PTHP dyshojnë se të njëjtat e kanë dëmtuar Buxhetin në kohën e fushatës zgjedhore.

 “Prokurori kompetent nga PTHP për përndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit ka dhënë Urdhër për kontrollimin e kompanive që në periudhën parazgjedhore kanë hapur portale pa impresum, adresë të selisë dhe pa publikimin e çmimores për reklamim”, thonë nga Sektori për përndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit.

- Advertisement -

Gjithçka ka filluar me Ministrinë për punë të brendshme, e cila ka parashtruar deri te PTHP Njoftim me të cilin ekzistojnë  dyshime se parti politike gjatë fushatës parazgjedhore kanë paguar reklamim politik në internet portale që janë hapur pak kohë para fushatës dhe me numër të vogël të vizitave.

 “Në drejtim të konfirmimit të informacioneve nga Njoftimi, gjatë mëngjesit në koordinim me prokurorinë, MPB ka realizuar aksion me të cilën është sekuestruar dokumentacion nga tre kompani që i kanë themeluar portalet, ndërsa po mblidhen edhe dëshmi nga institucione tjera relevante”, theksojnë Sektori për përndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit.

- Advertisement -

Në zgjedhjet e fundit, koalicioni i VMRO-DPMNE i quajtur “Për ripërtëritje të Maqedonisë” ka ndarë më së shumti për reklama, gjithsej 272,000 euro, më pas BDI me 134,000 euro, ndërsa i treti është koalicioni “Ne mundemi”, i udhëhequr nga LSDM, me 69,500euro.

Një shumë e konsiderueshme parash për propagandë në faqet prej 30,000 euro u shpenzuan nga koalicioni “Asnjëherë e Veriu, gjithmonë Maqedoni”, i udhëhequr nga partia Maqedonia e Bashkuar, e Janko Baçevit.

- Advertisement -

VMRO-DPMNE: Sistemi shëndetësor nuk funksionon

Kataklizma katastrofale e Filipçes po vazhdon. Numrat e përditshëm treshifror të të sëmurëve nga Kovid-19 janë dëshmi se ministri...

Pendarovski: Me përkushtim do të punojmë në kultivimin dhe promovimin e kulturës dhe traditës boshnjake

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e 28 Shtatorit, Ditës ndërkombëtare të boshnjakëve, sot u dërgoi urim pjesëtarëve të bashkësisë boshnjake  në Republikën...

“Njujork Tajms”: Trampi me vite nuk ka paguar tatim të të ardhurave

Presidenti amerikan, Donald Tramp nuk ka paguar kurfarë tatimi të fitimit për 10 deri 15 vite, duke filluar prej vitit 2000, sepse...

Konferencë për “Zona të sigurta familjare

LAMM sot do të organizojë konferencë me rastin e promovimit të shënimit të vendparkimeve për projektin „Car Space Baby Place – Zona...

Tramp: Liderët e Kosovës dhe Serbisë u përqafuan në Shtëpinë e Bardhë

Presidenti i SHBA-së, Donald Tramp deklaroi se liderët e Kosovës dhe të Serbisë u përqafuan në Shtëpinë e Bardhë dhe se ishte...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -