Gostivar, deponia Rusino akoma digjet, Taravari kërkon zgjidhje, por nuk është kompetent

TË FUNDIT

Deponia Rusino në qytetin e Gostivarit vazhdon të digjet. Autoritetet komunale të qytetit kanë angazhuar një kompani për të shuar zjarrin duke hedhur dhe mbi mbeturinat që janë përfshirë nga flakët, ndërsa edhe përkundër kësaj, zjarri dhe tymi që çlirojnë këto mbeturina vazhdojnë të helmojnë qytetarët e Komunës së Gostivarit.

 “Gjendemi në deponinë Rusino këtu në qytetin e Gostivarit nga pamjet mund të shihet se kjo deponi vazhdon akoma të digjet dhe mijëra qytetar të  komunës së Gostivarit helmohen çdo ditë nga tymi I mbeturinave”, Senat Zylbehari, gazetar.

Por kryetari  i Komunës së Gostivarit Aben Taravari thotë se ai ka angazhuar një kompani që të ruaj e të mos ndizet zjarr dhe një kompani që të shuaj zjarrin, por për dy vite Komunës së Gostivarit i janë marrë kompetencat dhe komuna nuk ka asnjë mundësi që të zgjidhë këtë problem.

 “Rusino është një deponi e egër e cila paraqet një katastrofë ekologjike dhe kështu funksionon gati 20 vite  dhe gati për dy vite kompetencat  për qeverisje  nuk I ka qeverisja lokale  në Gostivar, dhe pasi ka ndeje nuk ka kush tregoje përveç  komunës së Gostivarit dhe ne kemi harxhime të shumta , dhe ata kamionët që i keni vërejtur janë të angazhuar nga ne  pasi që ndizet zjarri and hok dhe  neve kjo na kushton shumë, unë kamë shpresuar  që qeveria të merr ne menaxhim pasi mori shumë deponi tjera mos do ta merr edhe deponinë Rusino”, deklaroi kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Taravari thotë se javën që vjen do të ketë një debat të hapur ku do të ftojë edhe nga Ministria e Ekologjisë për të gjetur një zgjidhje. Ditë më parë qindra qytetarë të Gostivarit protestuan duke kërkuar largimin e Deponisë Rusino  e cila për gati dy muaj është përfshirë nga zjarri ku sipas autoriteteve lokale këtë zjarr e shkakton dikush qëllimisht.

error: Content is protected !!