ZGJEDHJET

Category:

Ekonomi

Probleme në sektorin e tekstilit, apelohet të respektohen ligjet për punëtorët

Për shkak të rasteve të reja të koronavirusit, një konfeksion nga Probishtipi prej dje është mbyllur, ndërsa punëtorët janë dërguar në pushim...

APRM: Paguhen rreth 65 milionë denarë për 6.933 persona të papunë

Agjencia për Punësim sot ka bërë pagesë të mjeteve për 6.933 persona të papunë shfrytëzues të kompensimit monetar konform Ligjit për punësim...

Angellovska: Të ardhura më të mira se sa pritej, buxheti likuid, ekonomia por revitalizohet

Realizimi i të ardhurave të përgjithshme në buxhet është më i mirë se pritjet. Në qershor ai është më i ultë për...

60 për qind e evropianëve kanë blerë online në 2019-tën

Në Bashkimin Evropian (BE) vitin e kaluar 60 për qind e qytetarëve kanë bërë blerje online. Zyra e Statistikës e Evropës (Eurostat) publikoi normat...

Angeloska-Bezhoska në takim me drejtoreshën e FMN-së: Nevojitet mbështetje më e madhe nga FMN-ja dhe institucionet e tjera financiare ndërkombëtare

Në kuadër të takimeve pranverore të FMN-së dhe Bankës Botërore, që po zhvillohen në mënyrë elektronike këtë vit, u mbajt takim i kryesuar nga...

Pritet rënie e këmbimit tregtar në vitin 2020

Këmbimi tregtar ndërkombëtar do të bjerë ndjeshëm në vitin 2020 si rezultat i pandemisë koronavirus, vlerëson Organizata Botërore e Tregtisë, duke vërejtur në paralele...

Banka Botërore po përgatit rreth 140 milion euro për Maqedoninë e Veriut

Banka Botërore është duke e përfunduar programin e aktiviteteve për të ndihmuar vendin në përballjen dhe uljen e ndikimit nga kriza me koronën. Ndihma, sipas...

Call Center për informacione mbi masat ekonomike dhe masat e Qeverisë për COVID-19

Qeveria sot hapi qendrën e parë të kontaktit për mbështetjen e biznesit dhe qytetarëve lidhur me çështjet ekonomike në kushte të përballjes me krizën...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Nëse bankat s’tregojnë solidaritet, Spasovski paralajmëron dekret

Qeveria pret që bankat në vend të jenë solidarë në këtë moment, duke mos e shikuar vetëm interesin dhe fitimet e tyre. Sipas kryeministrit...

Blegtorët që do t’i ruajnë qengjat femra do të marrin 1500 denarë për kokë qengji

Të gjithë blegtorët që këtë vit do t’i ruajnë qengjat femra, do të subvencionohen me 1500 denarë për kokë qengji nga ana e shtetit....