Category:

Ekonomi

Një kilogram biskota, 500 gram patate! Pako nënçmuese u ndahen familjeve në rrezik social

https://youtu.be/28nlbbVaCnM Një kilogram Resana, 500 gramë patate, një qumësht dhe një bukë. Kjo pako i  është dhënë një familjeje në rrezik social prej Qendrës. Për...

Angellovska e Bekteshi takojnë përfaqësuesit e turizmit dhe hotelerisë për subvencionimin e pagave

Bëhet fjalë për ndryshime të paramenduara mirë në masën për subvencionimin e pagave në ekonomi që do të përfitojnë, si punëtorët, ashtu edhe punëdhënësit,...

Financim i ri nga BERZH në Maqedoninë e Veriut në kohën e krizës me COVID-19

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) orientoi 2,5 milionë euro drejt SHA “Ohridska Banka” Shkup për të mbështetur projektet për efikasitetit energjik në...

Azeski: Probleme me likuiditetin kah mesi i majit, ndërsa me eksportin në fillim të qershorit

“Fillojnë problemet e mëdha për biznesin”, kështu është titulluar porosia e sotme e kryetarit të Odës Ekonomike të Maqedonisë, Branko Azeski në të cilën...

60 për qind e evropianëve kanë blerë online në 2019-tën

Në Bashkimin Evropian (BE) vitin e kaluar 60 për qind e qytetarëve kanë bërë blerje online. Zyra e Statistikës e Evropës (Eurostat) publikoi normat...

Angeloska-Bezhoska në takim me drejtoreshën e FMN-së: Nevojitet mbështetje më e madhe nga FMN-ja dhe institucionet e tjera financiare ndërkombëtare

Në kuadër të takimeve pranverore të FMN-së dhe Bankës Botërore, që po zhvillohen në mënyrë elektronike këtë vit, u mbajt takim i kryesuar nga...

Pritet rënie e këmbimit tregtar në vitin 2020

Këmbimi tregtar ndërkombëtar do të bjerë ndjeshëm në vitin 2020 si rezultat i pandemisë koronavirus, vlerëson Organizata Botërore e Tregtisë, duke vërejtur në paralele...

Banka Botërore po përgatit rreth 140 milion euro për Maqedoninë e Veriut

Banka Botërore është duke e përfunduar programin e aktiviteteve për të ndihmuar vendin në përballjen dhe uljen e ndikimit nga kriza me koronën. Ndihma, sipas...

Call Center për informacione mbi masat ekonomike dhe masat e Qeverisë për COVID-19

Qeveria sot hapi qendrën e parë të kontaktit për mbështetjen e biznesit dhe qytetarëve lidhur me çështjet ekonomike në kushte të përballjes me krizën...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Maqedonia e Veriut merr 175,2 milionë euro nga FMN

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pozitivisht iu përgjigj kërkesës së Maqedonisë së Veriut që t’i miratohet Instrumenti për financim të shpejtë në vlerë me 175,2...

Nëse bankat s’tregojnë solidaritet, Spasovski paralajmëron dekret

Qeveria pret që bankat në vend të jenë solidarë në këtë moment, duke mos e shikuar vetëm interesin dhe fitimet e tyre. Sipas kryeministrit...