Avokati i Popullit reagon për pagesat e nxënësve për dëftesa

Must Read

EULEX bastisë zyrat e OVL-UÇK-së

Zyrat e OVL-UÇK-së janë rrethuar dhe janë bastisurë nga zyrtarë policorë të EULEX-it. Aty janë parë disa...

Ministri i Drejtësisë Mariçiq dënon sjelljen brutale të policisë ndaj romëve

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq e dënoi sjelljen brutale të policisë ndaj grupit të romëve dhe pret ...

Në Zyrën doganore “Tabanoc” në një automjet transportues janë gjetur tetë persona

Në Zyrën doganore “Tabanoc”, efektivë të policisë nga Stacioni policor “Tabanoc” gjetën dje tetë emigrantë në pjesën...
- Advertisement -

Zyra e Avokatit të Popullit ka reaguar për informacionet se në disa shkolla nxënësit paguajnë për dëfetesa, gjë për të cilën dje raportoi TV21. Nga zyra e Avokatit të Popullit shkruajnë se shkollat nuk guxojnë të marrin para për nxjerrjen e këtij dokumenti.

“Në përputhje me rregullativën që e rregullon të drejtën për arsimim (Ligji për arsim fillon dhe ai për arsim të mesëm) çdo fëmijë, ka të drejtë që pa para dhe me cilësi të edukohet dhe shkollohet, gjegjësisht të drejtë për shkollimin e mesëm që është i detyrueshëm për çdo qytetar, nën kushte të njëjta. Përskaj kësaj, shkollimi i mesëm në shkollat publike është falas” shkruhet në reagim.

- Advertisement -

Duke qenë se viti shkollor përfundoi ndërsa nxënësve u duhen dëftesat si dokument i nevojshëm për t’u regjistruar në shkollë të mesme, zyra e Avokatit të Popullit u rikujton shkollave se dëftesa paraqet dokument publik, i cili në një kopje i jepet nxënësit dhe për dhënien e të njëjtit nuk guxojnë t’i kushtëzojnë nxënësit, respektivisht prindërit ose kujdestarët, për pagesë paraprake.

Në këtë kontekst, shkruhet në reagim, Avokati i Popullit i inkurajon nxënësit, prindërit ose kudjestarët, që këto raste të pagesave që janë të kundërligjshme, t’i paraqesin tek Inspektorati Arsimor ose tek Avokati i Popullit, ndërsa apelon deri tek organet që kryejnë kontroll mbi punën e shkollave që të reagojnë, parandalojnë dhe të sanksionohen pagesat e këtilla të paligjshme./TV21

- Advertisement -

EULEX bastisë zyrat e OVL-UÇK-së

Zyrat e OVL-UÇK-së janë rrethuar dhe janë bastisurë nga zyrtarë policorë të EULEX-it. Aty janë parë disa policë të cilët janë futur...

Ministri i Drejtësisë Mariçiq dënon sjelljen brutale të policisë ndaj romëve

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq e dënoi sjelljen brutale të policisë ndaj grupit të romëve dhe pret  aksion të shpejtë dhe të...

Në Zyrën doganore “Tabanoc” në një automjet transportues janë gjetur tetë persona

Në Zyrën doganore “Tabanoc”, efektivë të policisë nga Stacioni policor “Tabanoc” gjetën dje tetë emigrantë në pjesën e pasme të një kamioni...

Mariçiq: Do të hartohet ligj mbi gjendjen e jashtëzakonshme dhe ushtarake

Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq, në konferencën e sotme për shtyp paralajmëroi për ligjin mbi gjendjen e jashtëzakonshme dhe gjendjen ushtarake, duke...

Menduh Thaçi do ta ndihmojë “Besën” të formojë grup parlamentar?

Kreu i PDSH-së dhe deputeti i vetëm i kësaj partie në Parlament, Menduh Thaçi, mund të jetë deputeti që mund të ndihmojë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -