Tuiteri suspendoi 70.000 urdhra lidhur me lëvizjen”QAnon”

TË FUNDIT

Tuiteri “përgjithmonë ka suspenduar” 70.000 urdhra lidhur me lëvizjen pro Trampit “QAnon” për të penguar që rrjeti social në të ardhmen të shfrytëzohet për qëllime të dhunshme, siç ishin organizimi i trazirave në Uashington nga java e kaluar.

Tuiteri “spastrimin” e zbatoi që të premten, duke filluar me bllokadën e urdhrit të presidentit amerikan Donald Tramp.

“Këto urdhra kryesisht kanë ndarë përmbajtje të rrezikshme në lidhje me lëvizjen QAnon. Ata kanë qenë kryesisht të përkushtuar për përhapjen e teorive të konspiracionit,” thuhet në kumtesën e Tuiterit, që u publikua mbrëmë.

Shumë përdorues kishin shumë urdhra , kështu që numri i pezullimeve është i lartë, shtoi rrjeti social.

Rrjetet sociale Tuiter dhe Fejsbuk javën e kaluar e suspenduan urdhrin e presidentit amerikan në largim për shkak të komenteve të tij lidhur me hyrjen në Kongresin e SHBA-së. Dy kompanitë ndërmorën një hap të paprecedent pas dhunës së mbështetësve të Trampit në Uashington.