Subvencione për paga do të mund të merrni nëse nuk i largoni punëtorët nga puna

TË FUNDIT

Osmani jep mbështetje për grafën etnike në letërnjoftime

Edhe Bujar Osmani nga BDI ka shprehur përkrahje për grafën etnike në letërnjoftime. Në ClickPlus deklaroi se mungesa e një...

Nuk përjashtohet mundësia për bashkëpunim LSDM-BDI në zgjedhjet lokale, tha Osmani

Përvojat nga zgjedhjet paraprake dhe fakti se kemi një mandat të dytë qeverisës, janë një argument i mjaftueshëm që...

ASH-ja nuk është e përgatitur të jetë në Qeveri, tha Osmani në Click Plus

Duke folur për Alternativën dhe gatishmërinë e BDI-së që të bashkëqeverisë me të, Bujar Osmani në ClickPlus ka folur...

Alternativa në Qeveri? Osmani: Jemi të gatshëm nëse e pranon programin

Paralajmërimet e liderit të Lëvizjes Besa, Bilall Kasami se po negociohet me dy deputetë të opozitës për të rritur...

Në BDI ka njerëz që kanë ambicie personale, tha Bujar Osmani në Click Plus

Zhvillimet e fundit në BDI dhe përplasjet mes eksponentëve, i ka komentuar Bujar Osmani në Click Plus. Ai e...

Edhe në pakon e 5 ekonomike do të vlejë kushti, që për të siguruar subvencione të pagave, kompanitë nuk do të duhet të largojnë nga puna punëtorë.

Si e dhënë për këtë, do të merret numri i punëtorëve që ka qenë në muajin dhjetor të vitit 2020.

Ndërkaq, subvencione për paga do të mund të merren për muajt shkurt mars në vlerën e pagës mesatare.

Ministri i Financave, Fatmir Besimi gjithashtu ka njoftuar, se për subvencione në pakon e 5 nuk do të mund të aplikojnë kompanitë të cilat në pakot paraprake antikrizë i kanë marrë mjetet, dhe nuk i kanë paguar pagat për punëtorët.

“Ata gjithashtu do të japin përgjigje edhe para ligjeve”, tha Besimi.

Gjithashtu, paraprakisht u tha se, nëse kompanitë që marrin subvencione për paga realizojnë fitim, dhe atë nuk e fusin në investim, atëherë do të jenë të obliguar të kthejnë 50% të subvencioneve.

TË NGJAJSHME