Rruga e vjetër Tetovë- Shkup në tampon dhe me gropa! Rustemi: Kushtet atmosferike nuk lejojnë shtrimin e asfaltit

TË FUNDIT

Arkitektët që ishin shumë krijues dhe jo shumë logjikë

Arkitektura, si disiplinat e tjera është art, sepse kërkon shumë krijimtari dhe imagjinatë. Sidoqoftë, ndonjëherë, dizajnet e konstruksioneve të...

Fauci: Mbajtja e dy maskave është më efektive

Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive në SHBA, tha të hënën se mbajtja e...

Opozita shqiptare është duke përgatitur Ligj të ri për lojërat e fatit

Depuetit i koalicionit AAA-ASH, Skender Rexhepi nëpërmjet emisonin Click Plus bëri të ditur se opozita shqiptare është duke përgatitur...

Rasti Monstra! Gjykimi i njëjtë si në kohën e VMRO-DPMNE-së, si në këtë të LSDM-së, thotë Skender Rexhepi nga Alternativa

“Tash LSDM e shihte rastin “Monstra” tash e tregon një LSDM që është e ngjashme me VMRO-në. Me një...

BDI bën teatër kur Mexhiti në Kuvend del dhe kritikon bashkëpartiakun Grubi, thotë Skender Rexhepi

Skender Rexhepi, nga Alternativa në emisionin Click Plus në TV21, thotë se BDI bën teatër kur deputeti Izet Mexhiti...

Kjo rrugë që po shihini filloi të rikonstruohet  në shtator të vitit 2020, edhe  tani e pesë  muaj  kjo rrugë është në këtë gjendje .Kjo rrugë lidh shumicën e fshatrave të Komunës së Zhelinës, por e njëjta nuk është në kompetencë të kësaj komune. Nga Komuna e Zhelinës na thonë se kjo rrugë është duke u rikonstruar  pas 40 viteve.

“Për ne si Komunë e Zhelinës, rruga rajonale Tetovë-Shkup ka qenë prioritet dhe kërkesë e jona që të rikonstruohet sa më parë, me qëllim përmirësimin e kushteve të infrastrukturës rrugore, kur e dimë edhe faktin se kjo rrugë është ndër më të frekuentuarat në shtet”, thonë nga Komuna e Zhelinës.

Dhe për këtë, ne kemi arritur sukses, që sot kjo rrugë edhe pse nuk është në kompetencë të pushtetit lokal, të riasfaltohet pas 40 viteve.

Qytetarët që  kalonin në këtë rrugë  shprehen se janë të revoltuar por vetëm disa  nga ata pranuan që të flasin para kamerës, ata kërkojnë nga Ndërmarrja Rrugët shtetërore  që sa më shpejt ta përfundojnë këtë rrugë.

“U desht Rrugët e  Maqedonisë  e mori tenderin dhe nuk e përfundon  nuk e dimë se ku kanë ngelur punët. Veturat shumë por kisha bërë apel rrugëve të Maqedonisë që atë kohë sa rregullojnë rrugën ne  të kalojmë nga autobani se I  thyem me amortizer me gjithë”, tha një banor.

“Kjo rrugë është dëmtuar shumë erdhën për ta rregulluar por e prishën të gjithën por e keqja është se  në autoban duhet të paguajmë 40 denar për të shkuar në Tetovë apo Zhelinës   nuk e dijë kjo është katastrofë kursemë më mirë u bë më keq”, tha një banor.

Kontaktuan edhe Ejup Rustemin drejtorin e Ndërmarrjes Publike “Rrugët Shtetërore”. Ai në një përgjigje na tha se shkaktar për mos asfaltimin janë kushtet atmosferike.

“Deri më tani 1.2 kilometra rrugë janë asfaltuar me shtresën e parë ndërsa 1.4 kilometra rrugë  ka ngelur vetëm me tampon, ndërmarrja e cila ka tenderin e kësaj rruge është duke e mirëmbajtur  këtë rrugë me tampon që të mos ketë gropa , ndërsa temperaturat e ulta dhe kushtet atmosferike nuk  lejonë që kjo rrugë të asfaltohet tani për tani. Sa po të përmirësohen  kushtet do të fillohet edhe me asfaltimin e kësaj rrugë”, deklaroi Rustemi.

Derisa temperaturat  të rriten edhe deri sa të krijohen kushtet atmosferike qytetarët e fshatrave të Dërvenit të Pollogut do të duhet të ecin me kilometra rrugë në baltë dhe rërë, ndërsa pjesa  tjetër e rrugës që ka ngelur pa u gërryer asfalti është përplot me gropa dhe e shkatërruar.

TË NGJAJSHME