Rrahet i punësuari në ndërmarrjen qarkulluese! U ankua në TV21 për mobing, akuzon se i është hakmarrë shefi i sektorit

TË FUNDIT

Ky është Mexhit Idrizi. Ka punuar si shofer në Ndërmarrjen Qarkulluese në Shkup, ndërsa tani punon si bartës dokumentesh në ndërmarrje. Kur ka qenë shofer autobusi, ka përjetuar një aksident që e ka lënë me probleme në boshtin kurrizor dhe këmbën e djathtë. Thotë se ka dokumentacion mjekësor se në momentin që ka dhimbje duhet të qëndrojë ulur e të pushojë derisa dhimbja t’i kalojë, por për këtë thotë se nuk e mirëkuptojnë shefat e tij.

“E kam të domosdoshme të pushoj se këmba më dhemb shumë. Në ato momente, do ta ceki edhe me emër e mbiemër Eshtref Isenin dhe Tasevski Nikollën kur më shohin se pushoj aty menjëherë i lëshojnë informatorët e vet dhe  tregojnë se Mexhit Idrizi pushon dhe vijnë e më thonë përse pushon përse rri këtu. Për atë shkak se unë kam shtypje shumë të madhe nga Eshtrefi”, deklaroi Mexhit Idrizi, punonjës në NQP.

Këtë intervistë për TV21 Idrizi e dha në mëngjes. Disa orë më vonë pasi TV21 kontaktoi me Eshtref Isenin të cilin Idrizi e akuzoi për mobing, në ora 11.43 Mexhiti informoi TV21 se është thirrur nga udhëheqësi i sektorit, Ile Gjeorgjievski për takim në zyrë, kurse në zyrë ka qenë edhe Eshtref Iseni. Në ora 11:51 minuta, Idrizi njoftoi TV21 se në zyrë gjatë bisedës ishte rrahur nga Eshtref Iseni për arsye se përse ishte ankuar në media për mobing, ndërsa me Ndihmën e Shpejtë është dërguar deri në Spitalin e Qytetit.

“Kur më thirri më tha përse ke dhënë deklaratë në TV21. 02.05-47 Eshtrefi tha gënjen ti, unë i thash nuk gënjej dhe nuk kam punë me ty, kam punë me drejtorin sepse ai më ka thirrë e jo ti. Në ato momente i thash, e dini ju drejtor se ky sa herë mua më pengon dhe më thotë majmun. Tha po, tha je majmun edhe u çua në këmbë dhe doli jashtë. I thash, jo unë jam por ti je majmun. Doli jashtë dhe hyri brenda, kur deshi të hyjë brenda nuk desha ta lë e mbajta derën me këmbë. Në ato momente ai e hapi derën me dhunë më kapi për palltoje, më ra grusht pas shpine dhe më ra në shqelm në këmbën e djathë dhe unë rash në tokë. Ai iku menjëherë nga vendi i punës”, tha Idrizi.

TV21 kontaktoi edhe njëherë Eshtref Isenin,  për të dëgjuar edhe anën e tij të ngjarjes. Ai thotë se nuk ka ngritur dorë mbi Idrizin.

“As nuk e kam prek as nuk e kam parë askund, e ka thirrur drejtori. Është hedhur vetë nëpër korridor, filloi të qaj, thirri Ndihmën e Shpejtë dhe policinë”, deklaroi Eshtref Iseni, udhëheqës i Sektorit për Kontroll të Brendshëm.

Nga NQP thonë se nuk kanë detaje për rastin por do të informojnë gjatë ditëve në vijim.

“Dëgjova sirenën e Ndihmës së Shpejtë, dhe e pash se hyri në rrethin tonë, ndërsa çfarë ka ndodhur, kush ka thirrur Ndihmën e Shpejtë, çfarë ka ndodhur paraprakisht dhe a ka ndodhur diçka por përderisa ka ardhur Ndihma e Shpejtë diçka ka pasur por, çka, tek dhe si,  besoni se deri në këto momente nuk dimë asgjë”, tha Despina Trajkovska-Dimova, zëdhënëse e NQP.

Rastin e konfirmojnë edhe nga Ministria e Brendshme por pa dhënë informacione të detajuara për shkak se siç thonë po punohet në zbardhjen e rastit.