Pesë flamingo rozë për vizitë në Liqenin e Prespës

Must Read

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga...

Kërkohet mbyllja e Deponisë Rusino, “Gostivari, Çernobil i Maqedonisë”

Qytetarët e Gostivarit të revoltuar shkak i deponisë Rusino sot kanë organizuar protestë. Kërkojnë ajër të pastër...

Qeveria dha dritë të gjelbër për ndërtimin e hekurudhës për në Shqipëri

Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë – kufiri me Republikën e...
- Advertisement -

Në mëngjes në Liqenin e Prespës janë vërejtur pesë flamingo rozë të cilat me siguri pushojnë  nga rruga për ku janë nisur, kumtuan nga Shoqata Ekologjike e Maqedonisë (SHEM).

“Zogjtë ishin vërejtur në fshatin Ezerani ku niveli i ulët i ujit u mundëson kushte adekuate për pushim gjatë migrimit. Flamingot  nuk bëjnë fole në Maqedoni por deri tani vërehen  disa herë në kalim”, informojnë nga SHEM.

- Advertisement -

Sipas Danka Uzunova, ornitolog nga Shoqata ekologjike e Maqedonisë, gjendja e mirë e vendbanimeve të lagështa si dhe kallamishtet e gjëra mundësojnë që zogjtë të mos shqetësohen dhe të sigurt të pushojnë dhe ushqehen.

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Qeveria me pako masash në mbështetje të vreshtarëve

Qeveria në mbledhjen e sotme e shqyrtoi dhe miratoi “Informatën për gjendjen e blerjes së rrushit nga rekolta 2020 me propozim masa”,...

Kërkohet mbyllja e Deponisë Rusino, “Gostivari, Çernobil i Maqedonisë”

Qytetarët e Gostivarit të revoltuar shkak i deponisë Rusino sot kanë organizuar protestë. Kërkojnë ajër të pastër dhe mbylljen e kësaj deponie....

Qeveria dha dritë të gjelbër për ndërtimin e hekurudhës për në Shqipëri

Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informacionin për ndërtimin e hekurudhës Kërçovë – kufiri me Republikën e Shqipërisë në dy faza, dhe...

169 shkolla i plotësojnë kushtet për mësim me prani fizike

Në seancën e sotme, Qeveria miratoi Raportin e Komisionit për shqyrtimin e kërkesave të parashtruara të shkollave për organizimin e mësimit me...

Pasqyra ditore e gjendjes me Covid-19 në botë

Sipas të dhënave të fundit, në botë deri më tani me koronavirusin e ri janë infektuar 31,628,296 njerëz. Prej tyre, 971,782 pacientë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -