Array

Nesër nis testi ndërkombëtar PISA

Must Read

SPB Tetovë sanksionoi 154 shoferë për shpejtësi

Më 27.09.2020 në periudhën prej 13.00 deri në 19.00 në territorin e SPB Tetovë, është kryer Aksion...

Pa energji elektrike nesër më shumë pjesë të Shkupit

Për shkak të ndërhyrjeve teknike në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike, nesër pa energji elektrike do...

Ndërroi jetë Qamil Selimi ish-futbollist i Vllazërimit

Papritmas ndërroi jetë Qamil Selimi ish futbollist i Vllazërimit. Për vdekjen e tij të parakohshme njoftuan nga...
- Advertisement -

Brenda javës, konkretisht nga e mërkura deri të premten do të mbahet testi ndërkombëtar –PISA, për vlerësimin e njohurive të nxënësve kosovarë.

Në këtë test, gjithsej, do të hyjnë 5 mijë e 300 nxënës të moshës 15-vjeçare, nga 225 shkolla, të cilat janë zgjedhur në mënyrë të rastësishme.

- Advertisement -

Mustafë Kadriu, koordinator i Ministrisë së Arsimit për testin PISA, ka thënë se tashmë janë bërë të gjitha përgatitjet për mbajtjen e këtij testi, dhe se vlera e tij do t’i kushtojë buxhetit afro 40 mijë euro.“Me këto mjete do të paguhen shpenzimet e organizimit të testit, ku bëjnë pjesë 28 koordinatorë komunalë, 225 koordinatorë të shkollave (çdo shkollë ku mbahen testet ka nga një koordinator), si dhe 75 administrues testesh”, ka thënë Mustafa, për “Koha Ditore”.

Kadriu ka sqaruar se testit do t’i nënshtrohen 27 shkolla të mesme dhe fillore të Prishtinës, ndërsa shumica e shkollave në gjithë vendin janë të arsimit të mesëm të lartë./RTV21/

- Advertisement -

SPB Tetovë sanksionoi 154 shoferë për shpejtësi

Më 27.09.2020 në periudhën prej 13.00 deri në 19.00 në territorin e SPB Tetovë, është kryer Aksion kontrollues i veprimit republikan për...

Pa energji elektrike nesër më shumë pjesë të Shkupit

Për shkak të ndërhyrjeve teknike në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike, nesër pa energji elektrike do të mbesin disa prej shfrytëzuesve...

Ndërroi jetë Qamil Selimi ish-futbollist i Vllazërimit

Papritmas ndërroi jetë Qamil Selimi ish futbollist i Vllazërimit. Për vdekjen e tij të parakohshme njoftuan nga KF Vllazërimi nga Kërçova.

Për një ditë policia ka dënuar 643 qytetarë për maska

Gjatë ditës së djeshme (27 / 28.09.2020) në territorin e Republikws sw Maqedonisë sw Veriut lidhur me masën për mosmbajtje tw mjeteve...

Në Kosovë ndihmë pa pagesë për mësues dhe nxënës

Për të ndihmuar mësimin nga distanca KALLXO.com ka lansuar platëformën e asistencës online për mësues dhe nxënësit. Në kuadër...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -