MAPAS: Skadon afati për dorëzimin e Deklaratës për anëtarët me stazh të privilegjuar

Must Read

Bytyqi paralajmëron pako të pestë ekonomike: Do të ketë aq ndihma sa të ketë nevojë

Nëse vazhdon kriza ekonomike nga virusi korona Qeveria apo më konkretisht zv/kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi...

Testimi i vaksinës së Oksfordit tregon rezultate të shkëlqyeshme

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i...

Micotakis me mbështetje për Makronin

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis shprehu mbështetjen dhe solidaritetin e plotë për presidentin francez Emanuel Makron dhe popullin...

Agjencia për mbikëqyrje të financimit kapital të sigurimit pensional (MAPAS),
informon publikun е gjerë se skadon afati për dorëzimin e Deklaratës për vazhdimin e
anëtarsimit në fondin e detyrueshëm pensional.
Sipas ligjit anëtarët e fondeve pensionale të obliguara, që arrijnë të ulin
moshën e pensionimit për të paktën një vit në pajtueshmëri me nenin 118 paragrafi (3) i
Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor, duke filuar prej 1 korrik të vitit 2020 kanë të
drejtë të zgjedhin nëse do të vazhdojnë anëtarësimin e tyre në fondin pensional të
obliguar, më së voni deri më 30 shtator të vitit 2020.
Përzgjedhja kryhet me deklaratë të shkruar për vazhdim të anëtarsimit, për
deri sa anëtarët në këtë afat të caktuar nuk dorëzojn deklaratë , anëtarësia në fondin
pensional të obliguar do t’iu ndërpritet më 1 tetor të vitit 2020. Pas përfundimit të
anëtarësisë në fondin pensional të obliguar, Shoqëria Pensionale transferon shumën e
përgjithshme të llogarisë individuale të këtyre anëtarëve në Fondin e sigurimit pensional
dhe invalidor të Maqedonisë së Veriut (Fondi i FSPIMV). Anëtarët të cilët nuk do të
arrijnë të drejtën e tyre të zgjedhjes mbeten të siguruar vetëm në Fondin e sigurimit
pensional dhe invalidor të Maqedonisë së Veriut (Fondi i FSPIMV) nga i cili do të
marrin pension.

  • Tags
  • 5

Bytyqi paralajmëron pako të pestë ekonomike: Do të ketë aq ndihma sa të ketë nevojë

Nëse vazhdon kriza ekonomike nga virusi korona Qeveria apo më konkretisht zv/kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi paralajmëron ndihma të mëtejme për...

Testimi i vaksinës së Oksfordit tregon rezultate të shkëlqyeshme

Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e  të cilës bashkëpunojnë Universiteti i Oksfordit dhe kompania AstraZeneka, tregon...

Micotakis me mbështetje për Makronin

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis shprehu mbështetjen dhe solidaritetin e plotë për presidentin francez Emanuel Makron dhe popullin francez në llogarinë e tij...

Spasovski: Policia do të intervenojë pas çdo raportimi për shkelje të masave kundër Kovid-19

Patëm mbledhje të shtabit kryesor të krizës dhe akoma nuk kemi rekomandime të reja të cilat nënkuptojnë masa më radikale. Por asgjë...

Burri sulmon gruan, ajo e paraqet në polici

Një grua njëzet e katër vjeçare nga Gostivari dje(25-tetor) në SPB Tetovë ka raportuar se rreth orës18:30 minuta ka qenë e sulmuar...

More Articles Like This