Array

Kurse rrymën për mjedisin

Must Read

Vritet me thikë gjyqtari italian De Santis së bashku me të dashurën

Gjyqtari i Serie B dhe Serie C, Daniele De Santis, është vrarë së bashku me partneren në...

597 shkelje për mosmbajtje të maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës të Maqedonisë së Veriut në lidhje me masën...

Liderët botërorë: Vetëm së bashku kundër sfidave, veçanërisht me pandeminë

Gjatë kohës së sesionit të posaçëm të KB-së, me rastin e shënimit të 75 vjetorit të ekzistimit...
- Advertisement -

Më 22 Prill, për nderë të Ditës së Tokës, Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) dhe organizata lokale Iniciativa për Ambient dhe Zhvillim Lokal (IAZHL) organizuan aksion vetëdijësues për Efiçiencën e Energjisë eletrike në komunën më të ndotur të Kosovës, në Obiliq. Ky aktivitet është përkrahur nga Komuna e Obiliqit, Drejtoria për Shërbime Publike si dhe Qendra për Punë Sociale, e cila ndihmoi në identifikimin e familjeve me asistencë sociale në këtë komunë. Këtyre familjeve iu bë ndërrimi i poçëve elektrik nga ata të thjeshtë me ata efeçient në 20 familje të cilat jetojnë me asistencë sociale.

Njëkohësisht, me këtë rast u organizua edhe një aksion rrugor në qendër të Obliliqit ku u shpërndanë broshura me informatat praktike për Efiçiencë të Energjisë për të rinjë, amvisëri dhe biznese dhe u shpërndanë poça eletrik efiçient për qytetarët.

- Advertisement -

Nga këto aktivitete qytetarët e Obiliqit u informuan për rëndësinë e Efiçiencës së Energjisë. Fokusi kryesor ishte tek informimi i qytetarëve që Efiçienca e Energjisë rezulton në përfundim të të gjitha aktiviteteve të zakonshme me konsum më i ulët të energjisë. Marrja e masave të tilla ndikon në zvogëlim të dukshëm të faturave individuale të energjisë elektrike si dhe njëkohësisht ndikon në mbrojtjen e përgjithshme të mjedisit dhe të planetit Tokë.

Këto aktivitete u realizuan në kuadër të projektit “Doing more with less” i cili financohet nga Agjencia Austriake për Zhvillim dhe mbështetet nga Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara (UNDP) në Kosovë.

- Advertisement -

Vritet me thikë gjyqtari italian De Santis së bashku me të dashurën

Gjyqtari i Serie B dhe Serie C, Daniele De Santis, është vrarë së bashku me partneren në banesën e tij në Lecce...

597 shkelje për mosmbajtje të maskës

Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës të Maqedonisë së Veriut në lidhje me masën për mosmbajtje të mbrojtjes personale...

Liderët botërorë: Vetëm së bashku kundër sfidave, veçanërisht me pandeminë

Gjatë kohës së sesionit të posaçëm të KB-së, me rastin e shënimit të 75 vjetorit të ekzistimit të kësaj organizate, liderët botërorë...

Padia e parë kundër diskriminimit gjinor në sport në vend

Para Gjykatës Themelore Civile Shkup sot duhet të mbahet seanca e parë për padinë kundër Federatës luftuese në bazë të “ndalesës së...

Pensionet për muajin shtator, siguria e prodhimeve dhe shitja e rrushit, sot diskutohen në Qeveri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot, me fillim prej ora 12:00, në sallën solemne do të mbajë seancën e 5-të, në të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -