KSHPK do të hetojë nëse ka përplasje të interesave te ministrja Angellovska

Must Read

Mot me diell dhe me vranësira të vogla lokale – temperatura deri 29 gradë

 Mot me diell me vranësira të vogla deri në mesatare lokale do të mbizotërojë sot në vend....

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...
- Advertisement -

Komisioni Shtetëror për Parandalim të Korrupsionit hapi lëndë për rastin me ministren e Financave Nina Angellovskën me qëllim që të hetojë nëse ka përplasje të interesave, lidhur me veprimin e saj me mjetet të cilat i ka pasur në bankën “Eurostandard”, para se ajo të falimentojë.

Nga KSHPK për MIA-n konfirmuan se është hapur lëndë në nismë të tyre me qëllim që të ndriçohet i gjithë rasti në këtë rast që ka shkaktuar reagime në opinion.

- Advertisement -

KSHPK është në fazë të grumbullimit të të dhënave për lëndën nga Banka popullore dhe nga Ministria e Financave me qëllim që të konfirmohet nëse minsitrja ka pasur informacione se banka do të mbyllet, dhe për këtë i ka tërhequr mjetet e saj financiare apo megjithatë tejet normalisht i ka në dispozicion ato, që është e drejtë e secilit ka mjete në ndonjë bankë.

Nga KSHPK për MIA-n thonë se këtu nuk bëhet fjalë për vepër penale, por për veprim joetik nëse ministrja ka pasur informacione për dështimin e bankës, që gjithsesi duhet fillimisht të konfirmohet.

- Advertisement -

Problem do të ishte, sqarojnë nga KSHPK, nëse ministrja ka pasur informacion të tillë dhe ajo më tej ua ka shpërndarë  personave të tjerë për të tërhequr paratë.

Ministrja e Financave Angellovska dje i përgënjeshtroi informacionet të cilat u  plasuan lidhur me tërheqjen e mjeteve të saj nga banka “Eurostandard” e cila është në falimentim, duke theksuar se nuk është e saktë as shuma e cila theksohet në tekstet.

- Advertisement -

“Që nga viti i kaluar përmes gjysmës së atyre depozitave janë investuar në fondin investues. E vetmja që është e saktë deri më tani nga informacionet e plasuara është se kam pasur depozitë në bankën Eurostandard”, theksoi Angellovska.

Ajo theksoi se plotësisht është i pasaktë informacioni se mjetet e saj i ka transferuar në banka të tjera ose se i ka tërhequr.

“Është e vërtetë se pas marrjes së funksionit – ministre e Financave – këto mjete të mia personale, të fituara para se të bëhem ministre dhe rregullisht të raportuara, ishin dedikuar për investime në biznes, ndërsa pas marrjes së funksionit, pasi aktivitetet e mia afariste i vendosa në plan të dytë, një pjesë të atyre mjeteve vendosa t’i shfrytëzoj që ta zgjidh çështjen e banimit, gjegjësisht të blej një banesë personale duke pasur parasysh që jetoja me qira”, shpjegoi ministrja. 

- Advertisement -
  • Tags
  • 3

Mot me diell dhe me vranësira të vogla lokale – temperatura deri 29 gradë

 Mot me diell me vranësira të vogla deri në mesatare lokale do të mbizotërojë sot në vend. Do të fryjë erë e...

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -