Kompania Tesla nuk pranon të realizohen pagesa me të, bie bitcoin për 12%

TË FUNDIT

Çmimi i Bitcoin ra me shpejtësi pasi CEO i Tesla Elon Musk tha se kompania e tij nuk do të pranojë kriptomonedhën si formë pagese për makinat e saj, raporton PCW

Bitcoin ra me 12% në 50 mijë dollarët.

Edhe monedhat e tjera dixhitale shënuan rënie me 14% ethereum dhe 20% dogcoin. Arsyeja që Tesla nuk do të pranojë pagesa në bitcoin për qëllime mjedisore sipas Musk. Impakti mjedisor për gërmimin e kriptomonedhave është dokumentuar ndër vite.

Tesla ka qenë një prej kompanive që ka mbështetur më së shumti bitcoin madje duke blerë 1.5 miliardë dollarë në muajin Shkurt.

Në Mars Musk kishte thënë se njerëzit tashmë mund të blejnë një Tesla me bitcoin. Por është Musk ai i cili në të kaluarën është shprehur skeptik në lidhje me kriptomonedhat. Megjithatë Tesla do të përdorë bitcoin pasi kriptomonedha të gjejë burime të pastra energjie.

TË NGJAJSHME