Interpol: Kriminelët e shfrytëzojnë Covid-19 për sulme kompjuterike të viktimave më të mëdha

Must Read

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë...

Ish deputetja e VMRO-DPMNE-së Rangellova lirohet nga akuza, Fatime Fetai tërheqë padinë

Në fjalët përfundimtare, prokurorja Fatime Fetai ka tërhequr akuzën kundër Daniella Rangellova-ish deputete e VMRO-DPMNE-së për rastin...

Shtyhet mbledhja e përbashkët e qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Mbledhja e përbashkët e qeverive të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, e cila duhej të...
- Advertisement -

 Internet – kriminelët e shfrytëzojnë pandeminë e korona virusit që t’i transferojnë caqet për sulmet kompjuterike nga individë dhe biznese të vogla ndaj korporatave të mëdha, qeverive dhe infrastrukturës kritike, kumtoi Interpoli.

Organi ndërkombëtar kumtoi që disa vende kishin paraqitur soufter malcioz, sulme ndaj qeverive dhe infrastrukturës spitalore dhe mjekësore, të cilat tashmë ishin në telashe për shkak të krizës shëndetësore të koronavirusit.

- Advertisement -

Hetimet policore tregojnë se shumica e sulmuesve e kanë vlerësuar me saktësi shumën maksimale që mund ta kërkojnë nga kompanitë dhe organizatat e sulmuara, sipas Interpolit.

“Kriminelët kibernetik po zhvillojnë dhe intensifikojnë sulmet me normë alarmante, duke përfituar nga frika dhe pasiguria e shkaktuar nga situata sociale dhe ekonomike e shkaktuar nga Covid-19,” paralajmëroi sekretari i përgjithshëm i Interpolit Jurgen Stok.

- Advertisement -

Organizata potencon se rritje e mëtejshme e niveleve të krimit kompjuterik është “me shumë e mundur në të ardhmen e afërt”, veçanërisht për shkak të ndjeshmërisë së shkaktuar nga puna nga shtëpia.

Informacionet e pasakta për Covid-19 gjithashtu janë shkak për “shqetësim të shtuar” në më shumë se 20 për qind të vendeve që iu përgjigjën hetimit të krimit kompjuterik, shton Interpoli.

- Advertisement -

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen e konferencës së...

Ish deputetja e VMRO-DPMNE-së Rangellova lirohet nga akuza, Fatime Fetai tërheqë padinë

Në fjalët përfundimtare, prokurorja Fatime Fetai ka tërhequr akuzën kundër Daniella Rangellova-ish deputete e VMRO-DPMNE-së për rastin “Dhuna në Qendër”. Përveç për...

Shtyhet mbledhja e përbashkët e qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Mbledhja e përbashkët e qeverive të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, e cila duhej të mbahej në qytetin e Shkodrës...

Gjykimi për padinë e Zaevit kundër Nikollovskit shtyhet për më 20 nëntor

Gjykimi për padinë për shpifje që e ngriti kryeministri Zoran Zaev kundër nënkryetarit të VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikollovski është shtyrë për më 20...

Në Shkup sanksionohen 393 shoferë, nga të cilët 164 për tejkalim të shpejtësisë

Ministria e Punëve të Brendshme njoftoi gjatë ditës së djeshme në territorin e Qytetit të Shkupit ka shqiptuar gjithsej 393 sanksione, mes...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -