Filmi “Shelgu” i Millço Mançevskit – kandidat nga Maqedonia e Veriut për “Oskar” në vitin 2021

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Filmi “Shelgu” i regjisorit Millço Mançevski do të jetë kandidat i Republikës së Maqedonisë së Veriut për “Oskar” për film më të mirë internacional i metrazhit të gjatë për vitin 2021, njoftoi Shoqata e Punonjësve të Filmit të Maqedonisë (SHPFM).

Vendimin e mori Komisioni për Përzgjedhje të Kandidatit nga Maqedonia e Veriut për çmimin “Oskar” pranë SHPFM, në përbërje të: Igor ivanov – regjisor dhe kryetar i Komisionit, Dejan Liliç – aktor, Tamara Kotevska – regjisore, Samir Luma – kinematograf, Martin Ivanov – montazher, Ivan Gjorshev – mjeshtër i ndriçimit dhe Sanja Arsovska – aktore.

Në konkurrencë për kandidaturë ishin edhe filmat: “Efekti i lumturisë” në regji të Borjan Zafirovskit, “I zhdukuri” i Arben Thaçit, “Qejfi” i Bllazhe Dulev dhe “Nezo” në regji të Merita Çoçolit.

SHPFM njoftoi se kandidatura për filmin “Shelgu” si përfaqësues i yni në garën për çmimin më të njohur të filmit është pranuar dhe aprovuar nga Akademia Amerikane për Fotografi Lëvizëse, Art dhe Shkencë.

Për shkak të pandemisë Kovid-19, ceremonia e 93-të për ndarjen e çmimeve “Oskar” do të mbahet më vonë se zakonisht, gjegjësisht më 25 prill të vitit 2021 (e diel) në Los Anxhelos.

TË NGJAJSHME