Do të “shkunden” gjykatësit dhe prokurorët, 5% të aktvendimeve do të rishqyrtohen sipas zgjedhjes së rastësishme

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Komisioni antikorrupsion dhe këshilli gjyqësor do t’i “shkundin” gjykatësit dhe prokurorët në lidhje me gjendjen e tyre të pronës por edhe për vjetërsimin e lëndëve.

 “Paralelisht me këtë proces, në fillim të vitit të ardhshëm, më së voni deri në pranverë pritet të fillojë i ashtuquajturi BE Monitoring i rasteve gjyqësore me profil të lartë”, tha Bojan Mariçiq – Ministër i Drejtësisë.

- Advertisement -

Ky monitoring do të përfshinte rreth 50 lëndë në vit dhe në të do të marrin pjesë ekspertë të huaj dhe nga vendi, të angazhuar nga BE-ja dhe OSBE-ja si zbatues të këtij procesi.

 “Nëse koncepti bëhet sipas zgjedhjes së rastësishme atëherë besoj se do të gjendet model po ashtu sipas zgjedhjes së rastësishme, këshilli gjyqësor dhe këshilli i prokurorëve publikë të ndajnë raste që do të shqyrtohen për shkak të verifikimit nëse është vepruar brenda afatit të duhur sipas të gjitha standardeve, por gjithashtu raste që janë jashtë praktikës ose një kohë të gjatë janë mbajtur duke mos vepruar për ta, dhe në fund kanë vjetërsuar ose janë afër vjetërsimit”, u shpreh Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq.

- Advertisement -

Me ndryshimet ligjore që i paralajmëron ministri, Prokuroria publike detyrimisht do të duhet ta njoftojë opinionin publik për lëndët për të cilat ka interes.

LSDM edhe në programin para katër viteve, me titullin “Plani për jetë në Maqedoni” premtonte veting në gjyqësor, drejtësi për të gjithë dhe aktvendime nga gjykatësit e jo nga shtabet partiake. Në programin e atëhershëm, u premtua edhe vazhdimi i afatit për PPS, por kjo nuk ndodhi dhe e njëjta u shua.                            

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -