BE: Samit global për furnizimin e vaksinave më 27 qershor

Must Read

Për menaxhim me mbeturinat tashmë ka projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë

Ideja është që të ulet numri i deponive dhe sasia e cila hedhet si mbeturina në to....

Xhaferi: Identiteti është vërtetuar me Kushtetutë, punësimet etnike janë të mira për biznesin

https://youtu.be/gTUcRgYdozA Pas reagimeve të shumta në opinionin publik për shkak të memorandumit...

Hapja e kufijve në rajon – javën ardhshme! Datën do ta përcaktojnë ministrat e shëndetësisë

https://www.youtube.com/watch?v=gLkAe3Hd5jQ Maqedonia e Veriut bashkë me vendet e rajonit pritet të vendosin...
- Advertisement -

Komisioni Evropian (KE) ka miratuar strategjinë për të përshpejtuar zhvillimin, prodhimin dhe aplikimin e vaksinës Kovid-19, qëllimi është marrja e vaksinave të sigurta dhe efektive në 12 deri 18 muajt e ardhshëm.

Komisioni për 27 qershor ka paralajmëruar realizimin e samitit global mbi furnizimin e vaksinave.

- Advertisement -

“Së bashku me partnerët tanë ndërkombëtarë, ne do të shqyrtojmë mundësinë që vendet në mbarë botën të bien dakord të mobilizojnë fonde për rezervim të përbashkët të vaksinave të ardhshme, ndërsa rezervojnë vaksina për vendet më të varfra me ndihmën e vendeve me të ardhura të larta”, deklaroi kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Lajen.

Përfaqësuesit e Komisionit Evropian theksojnë se ata kanë marrë mbështetje nga vendet anëtare për të siguruar qasje të shpejtë në vaksinat për 27 vendet e BE-së dhe popullsinë e tyre, ndërsa në të njëjtën kohë bëjnë përpjekje globale për të siguruar qasje të barabartë ndaj vaksinave sa më shpejt të jetë e mundur.

- Advertisement -

“Bashkimi Evropian nuk do të jetë i sigurt për sa kohë që e gjithë bota nuk ka qasje në vaksinë dhe si e tillë, BE dhe vendet anëtare të saj kanë përgjegjësi dhe interes që vaksina të jetë në dispozicion universale”, përfundoi von der Lajen.

Komisioni thekson se kishte marrë mandat nga qeveritë e vendeve anëtare për të negociuar në emër të tyre për të blerë vaksina për të gjithë territorin e Bashkimit Evropian dhe se 2,4 miliardë euro ishin caktuar për këto nevoja.

- Advertisement -

Po ashtu, janë mbledhur rreth 10 miliardë euro në konferencë donatore ndërkombëtare për diagnostikimin, vaksinat dhe trajtimin në luftën kundër Kovid-19./MIA

- Advertisement -

Për menaxhim me mbeturinat tashmë ka projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë

Ideja është që të ulet numri i deponive dhe sasia e cila hedhet si mbeturina në to. Sa i përket mbeturinave si...

Xhaferi: Identiteti është vërtetuar me Kushtetutë, punësimet etnike janë të mira për biznesin

https://youtu.be/gTUcRgYdozA Pas reagimeve të shumta në opinionin publik për shkak të memorandumit bullgar i cili u është...

Hapja e kufijve në rajon – javën ardhshme! Datën do ta përcaktojnë ministrat e shëndetësisë

https://www.youtube.com/watch?v=gLkAe3Hd5jQ Maqedonia e Veriut bashkë me vendet e rajonit pritet të vendosin përfundimisht për kalimin e lirë...

8 viktima nga Covid-19, njëri prej tyre 39 vjeçar

Janë regjistruar 8 viktima si pasojë e koronavirusit, informojnë nga ministria e Shëndetësisë.Viktimat janë të moshës 39, 48, 56, 63,65 dhe 83...

Qeveria dorëzoi emrat e zëvendësministrave! Ja emrat e tyre

Qeveria e vendit deri Kuvend ka dorëzuar listën me emrat e zv/ministrave dhe biografitë e tyre. Ja...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -