Astra Zeneka ofroi vaksinë më të lirë, qeveritë evropiane do të paguajnë dëmshpërblim për pasoja të mundshme

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Qeveritë evropiane  do të paguajnë dëmshpërblim për tejkalimin  e kufirit të dakorduar me kompaninë “Astra Zeneka” për pasojat e mundshme  nga vaksina e saj potenciale  kundër Kovid-19, sipas dispozitave të marrëveshjes me ato kompani të cilat janë të ndryshme nga marrëveshja me “Sanofi”, deklaroi  përfaqësuesi zyrtar evropian.

Marrëveshjet i reflektojnë strategjitë e ndryshme të këtyre prodhuesve  udhëheqës global të ilaçeve kur bëhet fjalë për përgjegjësi  nga pasojat e mundshme të vaksinave të kahëzuara  për t’i dhënë fund pandemisë.

Kompania britanike “Astra Zeneka” mori mbështetje nga Bashkimi Evropian në marrëveshje të fshehtë, sepse ka kërkuar çmim më të ulët për vaksinën e saj potenciale, tha  personi zyrtar.

“Nëse ndonjë kompani kërkon çmim më të lartë, ne nuk japim kurrfarë shërbime”, deklaroi përfaqësuesi, i cili ka marrë pjesë në negociata, por nuk dëshiron  të emërohet sepse marrëveshjet janë të fshehta.

Efektet e papritura të padëshiruara prejse ilaçi do të marrë  miratim rregullator janë të ralla,  por për shkak të shpejtësisë me të cilën zhvillohet vaksina kundër Kovid-19, rreziqet janë më të mëdha.

Marrëveshja me “Astra Zeneka”, me të cilën u transferua një pjesë e rrezikut të vaksinave te obliguesit tatimor, ishte lidhur me Komisionin Evropian në gusht, por dispozitat e marrëveshje deri tani nuk ishin të njohura.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This