Xhonson emëroi anëtarë të rinj në Shtëpinë e lordëve

TË FUNDIT

Kryeministri britanik Boris Xhonson dje ka emëruar 36 anëtarë të rinj në Shtëpinë e lordëve, duke përfshirë edhe vëllaun e tij, disa ithtarë të cekur të Bregzitit, si dhe një pronar të mediave, i lindur në Rusi, babai i të cilit ishte agjent i KGB-së.

Në listën e anëtarëve të rinj është edhe ish ylli në kriket, Jan Botam, ithtar i Bregzitit.

Ish minsitrat e Financave, Jen Klark dhe Filip Hamond, të cilët ishin kundër Bregzitit, po ashtu janë emëruar për anëtarë të Shtëpisë së lordëve. Si dhe Evgenij Lebdev, pronar i gazetave Independent dhe Ivning standard. Babai i tij është oligarku rus, Aleksandar Lebedev, i cili ka punuar në KGB.

Në listë është edhe liderja e konservatorëve skocezë, Ruth Dejvison, së bashku me vëllaun e Xhonsonit, i cili ishte kundër Bregzitit dhe vitin e kaluar e braktisi Qeverinë për shkak të mospajtimit me politikën e saj.

TË NGJAJSHME