Viti shkollor përsëri online, vetem klasat 1, 2 dhe 3 do të mësojnë me prani fizike

Must Read

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me...

Çfarë po bën Kryetari i Butelit? Shumë premtoi, e çdo punë ka ngecur!

https://youtu.be/z5KU2FQ84AE “Pyes! Pse nuk është ndërtuar objekti i ri shëndetësor dhe pse...
- Advertisement -

Edhe viti ri shkollor do të vazhdojë online. Qeveria miratoi vendimin për mënyrën e realizimit të procesit edukativo-arsimor. Vetëm fëmijët nga klasa e parë e deri në tretën, mësimin do ta ndjekin me prani fizike, ndërsa pjesa tjetër e nxënësve nga arsimi fillor dhe i mesëm mësimin do ta ndjekin online, por edhe kjo do të ketë dy përjashtime. Prindërve të nxënësve deri në klasë të tretë do t’u jepët edhe mundësia e zgjedhjes. Ata kanë të drejtë të kërkojnë që fëmijët e tyre mos të obligohen për prani fizike në shkolla, por realizimin e mësimit ta ndjekin në internet.

 “Përjashtimi parë ka të bëjë me fëmijët, nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e tretë të cilët do të duhet të ndjekin mësimin me prezencë fizike dhe për të njëjtit kërkohet që të kemi pëlqim të prindërve. 14.09 Përjashtimi I dytë që tejet me rëndësi është që me kërkesë të komunave në ato shkolla ku ka një numër më të vogël të paraleleve dhe nxënësve varësisht gjendjes epidemiologjike kemi mundësi që të organizohet procesi arsimorë me pjesëmarrje fizike dhe për këtë komunat do të duhet të drejtohen deri tek ministria e Arsimit”, tha Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi.

- Advertisement -

Ndërkohë që ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe shpjegoi se si do të duket një orë mësimore me masa anti-covid, gjegjësisht me protokollet e miratuara nga Qeveria.

 “Në klasë ku zhvillohet mësimi, nuk duhet të ketë më shumë se 20 nxënës dhe të njëjtit duhet të ulen në distancë 1.5 m, fëmijët në orë duhet ta mbajnë maska, mësuesi ose mësuesja gjatë gjithë kohës duhet tërë kohës duhet të qëndroj me fëmijët të mos dale gjatë kohës së pushimit. Fillimi i orës mësimore në klasë të ndryshme të fillojë me diferencë prej 10 minutash që të mos krijohen grumbuj nxënësish gjatë hyrjes ose daljes nga mësimi”, deklaroi Venko Filipçe, Ministër i Shëndetësisë.

- Advertisement -

Gjithashtu edhe përkundër se është miratuar vendimi se si do të mbahet procesi arsimor ende nuk ka vendim se kur do të fillojë viti shkollor sepse ka mundësi që të shtyhet data e fillimi të vitit shkollor për shkak se siç tha Ademi të presim formimin e Kuvendit për ndryshim të ligjit për arsim. Sipas vendimit të Qeverisë zgjatja  e orës mësimore është shkurtuar për 10 minuta në varësi se sa zgjatë një orë mësimore në shkolla fillore të mesme. Gjithashtu prindërit ende nuk dihet se si do të informojnë shkollën se fëmijët e tyre do ta ndjekin mësimin online.

- Advertisement -

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë për hapjen e kufijve në...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me sektorin e biznesit, që privati...

Çfarë po bën Kryetari i Butelit? Shumë premtoi, e çdo punë ka ngecur!

https://youtu.be/z5KU2FQ84AE “Pyes! Pse nuk është ndërtuar objekti i ri shëndetësor dhe pse Buteli nuk ka poliklinikë? Qëllim...

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov. Siç informoi QRMK pas...

Shpresa të reja për revitalizimin e Treskës, Këshilli i Komunës së Sarajit pritet që nesër ta miratojë planin urbanistik

https://youtu.be/BMWSFV9a2Aw “Kaloi edhe kjo verë, ndërsa Liqeni i Treskës mbetet ashtu siç ka qenë! I pa rregulluar...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -