U shpall fletarrest ndërkombëtar, Spasovski: E dinim se Gjorgjevski nuk është larguar nga vendi

TË FUNDIT

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski informoi se Anxhello Gjorgjievski, një nga të dyshuarit e parë për vrasjen e hendbollistit Denis Tot nga Kroacia, pas të gjitha informacioneve operative dhe hapësirë të ngushtuar është gjetur dhe arrestuar në stacionin në Aerodrom. Personi fshihej në Shkup, në një objekt, ndërsa hetimet, theksoi, duhet të bëhen përgjatë institucioneve.

“E dinim se nuk është larguar nga Maqedonia dhe punohej intensivisht për këtë”, tha Spasovski sonte në 24 analizë në televizionin 24.

Spasovski theksoi se është dëshmuar se këto ditë në të gjitha veprimet e ndërmarra nuk ka në asnjë moment, as paramendim, e as shkak, as motiv, të fshihej vrasja.

Prokurori Gavril Bubevski deklaroi se pothuajse të gjitha provat për këtë incident janë siguruar brenda 24 orëve, ndërsa brenda shtatë ditëve procedura tashmë ka të dyshuar, të cilët janë në paraburgim, ndaj të cilëve aktualisht procedura është vepër penale vrasje. Gjatë procedurës, nëse mblidhen prova të tjera për të treguar prova të tjera të vdekjes se si është shkaktuar vdekja dhe nëse ka ndonjë indikacion që personi ka qenë në vetëdije gjatë goditjes në kokë, kjo mund të shkaktojë kualifikim më të vështirë ligjor, do të njoftohet publiku.

Sipas tij, deklarata nga Qendra Klinike se gjatë kontrollit fillestar nuk janë vërtetuar shenja të dhunës në trupin e hendbollistit tashmë të ndjerë, është vlerësim i gabuar. 

error: Content is protected !!