Tragjedi në Gjinekologjinë e Shkupit, ndërroi jetë një lehonë dhe foshnja e saj

Must Read

SHBA: Nata e shtrigave në kushte të pandemisë së Kovid-19

Si edhe vitet e kaluara, amerikanët planifikojnë nesër ta festojnë Natën e shtrigave, edhe përkundër pandemisë së...

Arrestohet një qytetar i Shkupit i kërkuar me fletëarrest

Në lagjen Triangla të Shkupit në orën 18:20, disa nëpunës policorë të Sektorit për Bashkëpunim Ndërkombëtar –...

Instagrami bën përpjekje të parandalojë përhapjen e lajmeve të rreme për zgjedhjet presidenciale të SHBA-së

 Instagrami dje vendosi ndryshime në platformën e saj për përdoruesit amerikanë në mënyrë që të parandalojë përhapjen...

Një nënë dhe foshnja e saj dje pasdite  vdiqën  në Klinikën për Gjinekologji. Dyzet vjeçarja K.J. nga lagjja Shuto Orizare, Shkup  ishte pranuar në  ambulantën e ISHP – KGJA Shkup më 18 shtator, me kërkesë të saj  me arsyetim se ka ardhur ta shikojë gjendjen e foshnjes së saj.

Ajo, siç kumtuan nga Klinika nuk e ka ditur se kur e ka pasur ciklin e fundit menstual dhe e ka informuar  ekipin mjekësor të Klinikës se ky është kontrolli i dytë prejse ka mbetur shtatzënë, që, siç potencojnë nga Klinika, do të thotë se shtatëzania e saj nuk është kontrolluar dhe   nuk e ka ditur  se në cilën javë të shtatëzanisë është.  Kjo shtatëzani për K.J. ka qenë e 11-ta, ka katër fëmijë të gjallë dhe gjashtë shtatëzani të dështuara.

Ajo, citojnë nga KGJA , menjëherë është vënë në CTG duke menduar se bëhet fjalë për shtatëzani  me termin,  ndërsa pas ultrazërit të regjistruar është konfirmuar se shtatëzanja është në javën e 36-të  të shtatëzanisë.

“Sipas CTG-së, mjekët kanë dhënë mendim se duhet të përsëritet për dy orë dhe pacientes i është thënë  të mos largohet për një kohë të gjatë nga Klinika dhe në ndërkohë të hajë diçka, pas së cilës shtatëzania ka dalë jashtë Klinikës për të pirë kafe. Në KGJA  ajo është kthyer  në orën 16:15 dhe mjekëve u ka thënë se në periudhën prej dy orëve  ka qenë në shtëpinë e saj, ku ka pasur gjakderdhje”, thuhet në kumtesë.

Ekipi kujdestar i Klinikës ka konfirmuar se ka ardhur deri te  vdekja intrauterine e frytit për shkak të shkëputjes së shtratit. Menjëherë i është marrë  test për Kovid-19 derisa është pritur rezultati  i testit i cili ka qenë negativ dhe i është marrë gjak  për hulumtime laboratorike dhe për vërtetim të grupit të gjakut të pacientes, e cila në atë moment,  për shkak të shtatëzanisë së pakontrolluar  nuk ka qenë e njohur.

Shtatëzanja ka kërkuar sterilizim dhe prejse familja e saj nga ana e mjekëve  është informuar për foshnjën e humbur, se ajo ka gjakderdhje të madhe për shkak të së cilës duhet  urgjentisht të operohet, ekipi kujdestar  urgjentisht  ka hyrë me pacienten në sallë. I është ndërprerë shtatëzania me prerje cezariane dhe është kryer sterilizimi. Në hapjen intraoperative ka pasur  shkëputje të tërësishme të shtratit.

“Pas intervenimit të kryer, ajo është dërguar në shok dhomë ku edhe përveç rianimimit intensiv sipas protokollit,  gjendja e saj ka vazhduar të përkeqësohet, pas së cilës  gjithë ekipi i gjinekologëve dhe anesteziologëve kanë vendosur se duhet të bëhet një kontroll. Edhe krahas përpjekjeve të tërësishme të ekipit mjekësor të shpëtohet jeta e pacientes, ajo humbi jetën dje më 19 shtator 2020 në orën 17:43”, citojnë nga Klinika.

Prej atje potencojnë se Komisioni i brendshëm për kontroll të cilësisë  së KGJA-së e hulumton rastin, ndërsa prej nesër  do ta shqyrtojë edhe Komisioni i formuar nga Ministria e Shëndetësisë. 

SHBA: Nata e shtrigave në kushte të pandemisë së Kovid-19

Si edhe vitet e kaluara, amerikanët planifikojnë nesër ta festojnë Natën e shtrigave, edhe përkundër pandemisë së koronavirusit të ri.

Arrestohet një qytetar i Shkupit i kërkuar me fletëarrest

Në lagjen Triangla të Shkupit në orën 18:20, disa nëpunës policorë të Sektorit për Bashkëpunim Ndërkombëtar – Sektori për kërkime e arrestuan...

Instagrami bën përpjekje të parandalojë përhapjen e lajmeve të rreme për zgjedhjet presidenciale të SHBA-së

 Instagrami dje vendosi ndryshime në platformën e saj për përdoruesit amerikanë në mënyrë që të parandalojë përhapjen e lajmeve të rreme gjatë...

Në Shkup 528 shoferë të sanksionuar gjatë ditës së djeshme

Gjithsej 528 sanksione janë shqiptuar gjatë ditës së djeshme në territorin e Qytetit të Shkupit në kuadër të kontrolleve të intensifikuara të...

Bolsonaro: Është çmenduri që mbyllen shtetet

Presidenti i Brazilit Zhair Bolsonaro paralajmërimet që një numër i madh i shtetet amerikanojugore t’i ashpërsojnë masat me qëllim që ta parandalojnë...

More Articles Like This