Spasovski: Zgjedhjet duhet të jenë në harmonizim me Kushtetutën dhe ligjet që të kemi proces legjitim

Must Read

Qeveria dorëzoi emrat e zëvendësministrave! Ja emrat e tyre

Qeveria e vendit deri Kuvend ka dorëzuar listën me emrat e zv/ministrave dhe biografitë e...

PTHP Shkup dorëzoi ankesë për dënimin me kusht në lëndën për aksidentin te ëmbëltorja

Prokuroria Themelore Publike Shkup deri te Gjykata e Apelit Shkup sot  dorëzoi ankesë  për gjykimin e shkallës...

Ambasadori i ri i BE-së: Me padurim pres ta njoh vendin, duke siguruar mbështetje për integrimin e saj në BE

Ambasadori i ri i Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut, Dejvid Gir ka arritur në vend.
- Advertisement -

Zgjedhjet duhet të zbatohen ashtu siç është shënuar në Kushtetutë dhe ligje dhe kjo është shumë me rëndësi që të kemi proces legjitim dhe të ligjshëm zgjedhor, ka shënuar në profilin e tij në Fejsbuk kryeministri Oliver Spasovski.

“Nëse procesi zgjedhor përfundon ashtu siç është paraparë në Kushtetutë dhe ai është 60 ditë për mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare, atëherë duhet t’i respektojmë ato dispozita dhe në bazë të kësaj zgjedhjet të mbahen 22 ditë pas përfundimit të gjendje së jashtëzakonshme. Realizimi i interesave të shtetit duhet të jetë në bazë të Kushtetutës dhe të ligjit”, ka shënuar Spasovski.

- Advertisement -

Në emisionin e sotëm “Utrinski vesnik” në Slobodna TV, kryeministri Spasovski theksoi se sipas Dekretit qeveritar, Kushtetutës dhe ligjet, dita e zgjedhjeve është më 5 korrik.

“Liderët kanë kohë të bisedojnë për procesin zgjedhor dhe thash se deri në atë moment kur liderët politikë nuk mund ta bëjnë këtë, institucionet e sistemit duhet ta marrin përgjegjësinë. E papërgjegjshme është në kohë të krizës shëndetësore dhe ekonomike shteti të lihet me institucione jofunksionale dhe pa Kuvend për kontroll të pushtetit ekzekutiv”, tha Spasovski.

- Advertisement -

Ai theksoi edhe se udhëheqësia e LSDM-së dje ka pasur takim, i cili do të vazhdojë edhe sot dhe gjatë ditës duhet të dalë me qëndrim për proces zgjedhor pasi dje lideri i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski tha se për ta termini i parë i pranueshëm është mesi i korrikut.

Në rast se VMRO-DPMNE-ja vendos për bojkot të zgjedhjeve, atëherë funksionarët e saj, sipas kryeministrit teknik, duhet të tërhiqen nga Qeveria për arsye morale.

- Advertisement -

Njëherit, Spasovski potencoi edhe se ndalojnë të gjitha dekretet qeveritare për të cilat është paraparë se zgjasin deri në përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme, ndërsa të gjithë ata të cilët kanë vlefshmëri edhe pas gjendjes së jashtëzakonshme, do të mbesin në fuqi./MIA

- Advertisement -

Qeveria dorëzoi emrat e zëvendësministrave! Ja emrat e tyre

Qeveria e vendit deri Kuvend ka dorëzuar listën me emrat e zv/ministrave dhe biografitë e tyre. Ja...

PTHP Shkup dorëzoi ankesë për dënimin me kusht në lëndën për aksidentin te ëmbëltorja

Prokuroria Themelore Publike Shkup deri te Gjykata e Apelit Shkup sot  dorëzoi ankesë  për gjykimin e shkallës së parë  të Gjykatës Themelore...

Ambasadori i ri i BE-së: Me padurim pres ta njoh vendin, duke siguruar mbështetje për integrimin e saj në BE

Ambasadori i ri i Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut, Dejvid Gir ka arritur në vend. “Arrita në Shkup....

Zaev -Cakaj: Qeveria e re është konfirmim për përcaktimet euroatlantike dhe inkurajim për avancimin e rajonit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot u takua me Gent Cakaj, ministër për Evropë dhe Punë...

Mariçiq – Bërns: SHBA është aleat i fuqishëm në reformat për sundimin e së drejtës

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në takimin e sotëm me ambasadoren e SHBA-së Kejt Bërns tha se ai pret mbështetje të fuqishme...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -