Siljanovska në Gjorçe Petrov: Jemi larg diellit evropian nëse kemi drejtësi selektive

Kandidatja për presidente Gordana Siljanovska – Davkova,e përkrahur nga VMRO-DPMNE-ja sot para qytetarëve të komunës së Shkupit, Gjorçe Petrov, porositi se vlerat evropiane duhet që t’i ndërtojmë fillimish në shtëpi. Për atë, tranzicioni i pafund duhet që të përfundojë dhe duhet që të fillojmë, siç tha, me konsolidimin demokratik , ndërsa kjo nënkupton institute stabile dhe proces të vendim-marrjeve brenda në vend, në Parlament dhe në Qeveri dhe jo jashtë në disa trupa joformale. Sipas saj, ne këtu duhet që ta njohim Bashkimin Evropian dhe kjo nuk është e mjaftueshme, siç tha vetëm me lidhjen e Marrëveshjes së Prespës, as të ndryshojmë Kushtetunën, sepse kjo do ta hapë edhe pak derën, por ju përsëri do të prisni jashtë. “Ata mendojnë se nëse e miratojnë ligjin për prokurori publike, ne do t’i fillojmë negociatat.Unë këtë e quaj iluzionizëm juridik. Ju mund të harmonizoni rregullativë me BE-në sa të doni,megjithatë, dielli evropian është larg,  nëse këtu ka drejtësi selektive, nëpse ka revanshizëm, nëse vetëm njerëzit nga opozita  janë para gjykatave, nëse asnjë nuk dëgjon se çfarë thotë avokati i popullit, nëse nuk shihen mesazhet për ekonominë, korruopsionin, krimin, ky nuk është imazhi evropian, por imazhi ballkanik i cili duhet që të ndryshojë me njerëz dhe me frymë evropiane dhe me idelae evropiane, ndërsa ato janë drejtësia dhe e drejta dhe jo real politikë”, theksoi Siljanoska.