Si të menaxhohet niveli i sheqerit në gjak?

TË FUNDIT

Për të menaxhuar nivelin e sheqerit në gjak, mjekët këshillojnë që të ecni 15 minuta pas ngrënies së ushqimit.

Sipas tyre, kjo do të bëjë një ndryshim të madh kur bëhet fjalë për menaxhimin e nivelit të sheqerit, sepse trupi juaj thith shumicën e sheqerit në këtë kohë dhe kështu lëvizja ndihmon.

Për ta menaxhuar nivelin e sheqerit në gjak duhet të hani ushqim me proteina, sepse kjo do t’ju bëjë të ndiheni më të ngopur dhe do të zvogëloni marrjen e karbohidrateve, që do të thotë më pak rritje të sheqerit.

Ushqimet e shëndetshme që mund t’i hani përfshijnë, fasulen, bajamet, spinaqin, mollën, çajin kamomil etj.