Shoqatat e pacientëve dorëzuan kërkesa deri te MSH në lidhje me rekomandimin për kthim në punë të të sëmurëve kronik

Must Read

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi...
- Advertisement -

Komisioni për Sëmundje Infektive  dhe Ministria e Shëndetësisë  të publikojnë  listë të kormobiditeteve të cilat janë vërejtur te të vdekurit nga Kovid-19 (ato diagnoza  në mënyrë adekuate të lirohen edhe më tutje nga puna), një pjesë e të sëmurëve kronik të cilët janë me rrezik më të lartë të vdekshmërisë nga Kovid-19 të mbesin të liruar nga puna (lista e sëmundjeve kronike më të rrezikuar të dorëhohet nga klinikat adekuate deri te Komisioni për Sëmundje Infektive),  ndërsa  kthimi në punë i të sëmurëve kronik  të zhvillohet sipas kritereve të caktuara, sepse të gjithë pacientët me sëmundje kronike nuk janë me rrezik të lartë.

Këto janë pjesë e kërkesave  të shumë shoqatave të pacientëve në lidhje me rekomandimin  e Komisionit për kthim në punë të të sëmurëve kronik, të cilët,  siç kumtuan, sot i kanë  dorëzuar deri te Ministria e Shëndetësisë, Komisioni përi Sëmundje Infektive…Shoqatat sot mbajtën onlajn mbledhjen.

- Advertisement -

“Për më pak  raste  të rrezikshme të pacientëve  me sëmundje kronike të vendoset individualisht (gjegjësisht vërtetimin  ta japë specialisti në mënyrë adekuate sipas sëmundjes, shërimit, vendit të punës në të cilën gjendet pacienti). Për specialistët të mund të kryejnë  kontrolle adekuate që të jepet vërtetim, të sigurohen  veçanërisht termine në klinika. Gjatë marrjes së vendimeve për pacientët e rrezikuar, mjekët specialistë dhe institucionet t’i kontaktojnë  shoqatat adekuate që të merren  vendime të drejta”, qëndron në  kërkesën e shoqatave të pacientëve “Borka”,  “Jetë me sfida”, për ndihmë dhe mbështetje të personave  me sklerozë multiplekse, për leukemi  kronike, Lidhja e Shoqatave të diabetikëve të Maqedonisë, Nefron, Hepar qendra, “Peperutka” dhe Aleanca e  organizatave të pacientëve – AOP.

Shoqatat shfaqin shpresë se do të merren parasysh  propozimet dhe kërkesat e tyre  të mbahet mbledhje e përfaqësuesve  të shoqatave me Komisionin për Sëmundje Infektive dhe ministrin e Shëndetësisë Venko Filipçe./MIA

- Advertisement -

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do t’i udhëheqë Lëvizja Besa do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi kreu i Lëvizjes Besa, Bilall...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi se deputetët opozitarë do t’i...

Kuvendi votoi ndryshimet Ligjore për arsimin fillor dhe të mesëm

Me 61 vota  "pro", asnjë "kundër" dhe 28 "abstenime", Kuvendi miratoi Ligjin për ndryshimet në Ligjin për arsimin fillor dhe me 61...

Parandalohet një incident i ri në Spitalin e Strumicës, pasi që një foshnje 9 muajsh ndërroi jetë

Pasditen e sotme rreth orës 16 në repartin për fëmijë pranë Spitalit të Strumicës ka ndërruar jetë një foshnje nëntë muajsh nga...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -