Shkencëtarët pohojnë se lakuriqët janë rezistent në koronavirus

TË FUNDIT

Arkitektët që ishin shumë krijues dhe jo shumë logjikë

Arkitektura, si disiplinat e tjera është art, sepse kërkon shumë krijimtari dhe imagjinatë. Sidoqoftë, ndonjëherë, dizajnet e konstruksioneve të...

Fauci: Mbajtja e dy maskave është më efektive

Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive në SHBA, tha të hënën se mbajtja e...

Opozita shqiptare është duke përgatitur Ligj të ri për lojërat e fatit

Depuetit i koalicionit AAA-ASH, Skender Rexhepi nëpërmjet emisonin Click Plus bëri të ditur se opozita shqiptare është duke përgatitur...

Rasti Monstra! Gjykimi i njëjtë si në kohën e VMRO-DPMNE-së, si në këtë të LSDM-së, thotë Skender Rexhepi nga Alternativa

“Tash LSDM e shihte rastin “Monstra” tash e tregon një LSDM që është e ngjashme me VMRO-në. Me një...

BDI bën teatër kur Mexhiti në Kuvend del dhe kritikon bashkëpartiakun Grubi, thotë Skender Rexhepi

Skender Rexhepi, nga Alternativa në emisionin Click Plus në TV21, thotë se BDI bën teatër kur deputeti Izet Mexhiti...

Me izolimin e gjenit të lakuriqit, shkencëtarët kanë ardhur deri në konkludim se kjo kafshë ka sistem unik imunologjik dhe është rezistent në koronavirus, deklaroi Ema Tiling, profesoreshë e Universitetit në Dablin.

Sipas saj, nëse shkencëtarët do të mund të gjejnë mënyrë për ta imituar sistemin imunologjik të lakuriqit, ndoshta në natyrë do të mund të gjindet ilaç për koronavirusin.

“E tërë kjo do të mund t’u tregohet shkencëtarëve në hapat të cilat duhet t’i ndërmarrin që të vijnë deri në ilaç kundër koronavirusit, theksoi Tiling.

Ajo e filloi projektin shkencor Bat1K me qëllim që të dekodohen gjenet e secilit prej 1.421 lloji të njohur të lakuriqëve.

TË NGJAJSHME