Qytetarët me fatura joreale për energji elektrike të dorëzojnë ankesë në KRRE

Must Read

Mickoski pranon se ishte brenda në lokal: S’isha i njoftuar mirë me protokollin

Është qartësuar dilema se cili lider i partisë politike ka qenë në lokalin në të cilin për...

Tramp: Kisha nderin që pushova nga detyra Matisin

Presidenti amerikan Donald Tramp, sot deklaroi se ai ishte i nderuar që...

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Moti sot do të jetë me diell dhe më i ngrohtë me vranësira të vogla deri në...

Qytetarët, faturat e energjisë elektrike të të cilëve nuk korrespondojnë me konsumin e vërtetë dhe ato nuk korrigjohen nga EVN, mund të paraqesin ankesë në Komisionin rregullator të energjetikës dhe shërbimet e ujit, i cili ka kompetencë të veprojë në këto raste, informojnë nga Komisioni rregullator i energjetikës dhe shërbimeve të ujit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Qytetarët mund të lexojnë në mënyrë të pavarur matësin e energjisë elektrike dhe të raportojnë situatën siç duhet përmes platformës së internetit të EVN-së. Nëse llogaria e pranuar është ndryshe nga gjendja reale e treguar nga njehsori, kompania është e detyruar të korrigjojë faturën mujore për energjinë elektrike të konsumuar. Në rast se të dhënat dhe llogaria nuk korrigjohen, nëse janë ndryshe nga konsumi i energjisë elektrike në tarifë të lartë dhe të ulët, konsumatorët mund të kontaktojnë Komisionin rregullator të energjetikës dhe shërbimet e ujit, të cilat do të ndërmjetësojnë për të marrë një faturë në të cilën do të faturohet energjia e konsumuar elektrike”, deklaroi Marko Bislimoski, kryetar i Komisionit rregullator të energjetikës dhe ujërave.

KRE thekson se për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme dhe duke i respektuar rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për mbrojtje kundër përhapjes së koronavirusit, një pjesë e kompanive mbi të cilat kanë kompetencë i kanë digjitalizuar me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të qytetarëve dhe të zvogëlohet kontakti fizik./MIA

- Advertisement -

Latest News

Tramp: Kisha nderin që pushova nga detyra Matisin

Presidenti amerikan Donald Tramp, sot deklaroi se ai ishte i nderuar që në vitin 2018 e pushoi...

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Moti sot do të jetë me diell dhe më i ngrohtë me vranësira të vogla deri në mesatare. Do të fryjë erë...

Inspektorët pengohen të inspektojnë në një lokal, brenda ka qëndruar një lider partie

Inspektorati  shtetëror  i tregut gjatë kësaj mbrëmje është penguar të futet në një kafene për të inspektuar, ndërsa më pas është...

Blerim Sejdiu: Zhelina nuk e meriton orën policore

Në lidhje me kufizimin e lëvizjes së qytetarëve gjatë fundjavës, ka reaguar kryetari i Komunës së Zhelinës, Blerim Sejdiu. Ai për TV21...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -