Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe të njoftohen me zëvendësministrat e propozuar në Qeveri. Mes tyre ka gazetarë, profesorë, kadetë… Zëvendësministri i deritanishëm i Financave, Bashkim Hasani, i cili është profesor i edukatës fizike, do të jetë zëvendësministër i mbrojtjes te Sheqerinska.

Nga “Telekomi”, Nazim Bushi kaloi në Ministrinë e Punëve të Brendshme. Në dosjen e tij arsimore qëndron se ka diplomuar në Akademinë Ushtarake në Zarë dhe në Fakultetin Pedagogjik në Shkup. Nga ana tjetër, zëvendësi i deritanishëm i MPB-së Agim Nuhiu, është propozuar për zëvendësministër në Ministrinë e Drejtësisë me të cilën udhëheq Bojan Mariçiq. Ai deri më tani dy herë ishte zëvendës dhe ministër i Punëve të Brendshme.

Politologu i diplomuar Ilhan Rahman, përfaqësues i komunitetit turk në vend, është propozuar për zëvendësministër për sistem politik dhe marrëdhënie mes komuniteteve, kurse Fatmire Isaku për zëvendëse të Bujar Osmanit në Ministrinë e Jashtme. Ajo është profesoreshë e gjuhës angleze dhe kuadro e PDSH-së.

Për zëvendësministër të Financave është propozuar Dimitar Kovaçevski, profesor në Kolegjin Amerikan në Shkup, kurse paraprakisht ishte drejtor i “Telekom-it” dhe “VIP-it”. Ekonomisti Zoran Manevski, ish-sekretar shtetëror në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve dhe në Ministrinë e Ekonomisë, vjen si propozim për postin e zëvendësministrit në Ministrinë e Ekonomisë, kurse ministri i deritanishëm i Bujqësisë, inxhinieri bujqësor, Trajan Dimkovski, do të jetë zëvendësministër në resorin e njëjtë.

Mjeku traumatolog Ilir Hasani dhe ish-drejtor i Urgjencës dhe i Klinikës së Traumatologjisë, shkencëtar dhe përfaqësues i Maqedonisë në asociacionet me famë botërore, do të jetë zëvendësministër në Ministrinë e Shëndetësisë. Arafat Shabani, profesor i psikologjisë pedagogjike dhe ish-dekan i Universitetit të Tetovës, është propozuar për zëvendësministër të Arsimit. Enver Huseini nga Partia Demokratike e Turqve, arsimtar i diplomuar, i cili ishte ish-sekretar në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, vjen në postin e zëvendësministrit në këtë resor.

Gazetari dhe redaktori Zoran Dimitrovski, kuadër i Lidhjes Demokratike është propozuar për zëvendës të ministrit i cili udhëheq me Ministrinë e Vetëqeverisjes Lokale.
Aleksandar Bajdevski i cili është ekonomist, mbetet në vendin e zëvendësministrit të Shoqërisë Informatike dhe Administratës.

Sedat Sulejmani, i cili ka diplomuar për shkenca shoqërore dhe ka punuar në biznes privat, është propozuar për zëvendësministër në Kulturë.

Bekim Rexhepi do të jetë zëvendës në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve. Ai është jurist i diplomuar, kurse ishte edhe anëtar i Këshillit Gjyqësor. Hristina Oxhaklieska, doktor i shkencave gjeografike është propozuar për zëvendësministre në Ministrinë e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, si kuadër e partisë DOM (RDM).

Seanca kuvendore për zgjedhjen e zëvendësministrave është caktuar të martën në orën 11.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This