Pritet të ulet numri i nënkryetarëve të Kuvendit, LDSM dhe VMRO-DPMNE-ja heqin dorë nga kandidatët e tyre

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Jo pesë, por 3 nënkryetarë pritët që të ketë Kuvendi, pasi partitë më të mëdha të shumicës dhe opozitës, Lidhja Socialdemokrate e Maqedonisë dhe VMRO-DPMNE-ja do të heqin dorë nga kandidati i tyre.

Nëse këto dy parti nuk propozojnë kandidat, në lojë mbeten tre poste të nënkryetarëve të cilat u takojnë partive parlamentare më të vogla.

- Advertisement -

“VMRO-DPMNE-ja është deklaruar se as nuk pranon dhe as do të propozojë nënkryetar të Kuvendit, për shkak se ky hap që po e bëjmë ka dy shkaqe. Sepse aq nënkryetarë është ekonomisht i paarsyeshëm sepse shpenzohen paratë e qytetarëve dhe e dyta bëhet fjalë për pozitë e cila është trilluar nga LSDM-ja”, theksoi Dimçe Arsovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE-së.

Zoran Zaev edhe sot përsëriti qëndrimin, se nëse VMRO-DPMNE-ja nuk propozon në Kuvend kandidat, edhe LSDM nuk do të propozojë.

- Advertisement -

“Nëse VMRO-DPMNE-ja tërhiqet, atëherë edhe LSDM do të tërhiqet që t’ua lëmë numrin partive më të vogla. Unë e ndoqa deklaratën e tyre. Ata thanë se nuk e pranojmë propozimin e Zaevit por do të tërhiqemi. Është e njëjtë, do të shohim. Ajo është transparencë, si do të veprojnë ashtu edhe ne do të sillemi sepse në fund është përgjegjësia”, deklaroi Zoran Zaev, kryetar i LSDM-së.

Në seancën e 25 gushtit u verifikuar numri i nënkryetarëve që të jetë 5, megjithatë vazhdimi i kësaj seance nuk është caktuar. Numri i lartë i nënkryetarëve përveç se shihet si ngarkesë financiare, sipas Institutit për Demokraci “Societas Civilis – Shkup” nuk kishte leverdi as në aspekt të produktivitetet. Ata propozuan që të ketë vetëm dy nënkryetarë.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -