Periudha e qëndrimit të të huajve në RMV vazhdohet deri më 31 gusht

Must Read

Mickoski në TV21: S’ka më parim “fituesi me fituesin” por “programi me program”

Kreu i partisë opozitare VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, i ftuar në emisionin ClickPlus në TV21 deklaroi se që...

Çegranasit në pritje të fushës së sportit! Komuna e Gostivarit dhe ARS ia hedhin fajin njëra-tjetrës

https://youtu.be/Q4_FXhlBS4Q Banorët e Çegranit ende janë në pritje të rikonstruimit të fushës...

TV21 në zonën e kuqe të klinikës infektive! Vetëm në 24 orët të fundit janë hospitalizuar tre pacientë të rinj

https://youtu.be/fh8r2tuCvAQ Jovica Paunoski, Gazetar TV21: Kjo prapa meje është...
- Advertisement -

Është sjellë Dekret i ri me fuqi ligji për zbatim të Ligjit për të huaj gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, si dhe për periudhën pas ndërprerjes së gjendjes së jashtëzakonshme. Rregullorja e cila u bë e ditur paraqet plotësim të Dekretit me fuqi ligji të sjellë më 20.03.2020 dhe me të vazhdohet periudha e qëndrimit të të huajve të cilëve gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, iu ka skaduar qëndrimi afatshkurtër ose viza për qëndrim afatshkurt.

Nga MPB-ja informojnë se periudha e qëndrimit vazhdohet, si për kohëzgjatje të gjendjes së jashtëzakonshme, ashtu edhe pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme, deri më 31 gusht të vitit 2020.

“Gjithashtu, vazhdohet afati i vlefshmërisë së lejeve për qëndrim të përkohshëm dhe të lejeve për qëndrim të përhershëm, afati i të cilave ka kaluar ose kalon gjatë gjendjes së jashtëzakonshme. Edhe në këtë rast, afati i lejeve për qëndrim vazhdohet edhe pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme, deri më 31 gusht të vitit 2020. Dekretin e keni në dispozicion në kumtesë” qëndron në kumtesën e sotme të MPB-së.

Duke e pasur parasysh se në muajt e ardhshëm pritet normalizim gradual i gjendjeve, hapja e vendkalimeve kufitare dhe kthimi në funksion i të gjitha llojeve të komunikacionit, nga MPB iu sugjerojnë të huajve që ta ndjekin zhvillimin e situatës dhe nëse krijohen kushte për udhëtim në këtë periudhë, të fillojnë me veprimet për rregullimin e qëndrimit, sipas dispozitave të Ligjit për të huaj.

  • Tags
  • 4
- Advertisement -

Latest News

Çegranasit në pritje të fushës së sportit! Komuna e Gostivarit dhe ARS ia hedhin fajin njëra-tjetrës

https://youtu.be/Q4_FXhlBS4Q Banorët e Çegranit ende janë në pritje të rikonstruimit të fushës së sportit në fshatin e...

TV21 në zonën e kuqe të klinikës infektive! Vetëm në 24 orët të fundit janë hospitalizuar tre pacientë të rinj

https://youtu.be/fh8r2tuCvAQ Jovica Paunoski, Gazetar TV21: Kjo prapa meje është Klinika infektive. Çdo ditë numri...

Kritika për mësimin online! Inspektorati s’i ka verifikuar lëshimet, janë në vetëizolim

https://youtu.be/JAU8iVA1Dg0 Unioni i nxënësve të shkollave të mesme sot ka dalë me një sërë kritika për mënyrën...

Nga sonte deri të hënën orë policore! Qytetarët të revoltuar, Filipçe insiston për kontrolle më të ashpra

https://youtu.be/LEiNXM7EEU8 Lëvizja e lirë e qytetarëve zgjati vetëm 10 ditë. Pasi më 26 maj u shfuqizua, dje...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -