Për menaxhim me mbeturinat tashmë ka projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë

Must Read

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë...

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej...

Ideja është që të ulet numri i deponive dhe sasia e cila hedhet si mbeturina në to. Sa i përket mbeturinave si shtet tashmë kemi projekt-plane, por ai është proces kompleks dhe i shtrenjtë.

Këtë sot e bëri të ditur ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini në përgjigjen e pyetjes së gazetarëve në konferencën për media në Ministri.

“Ideja është që të fillohet me ekonomi qarkulluese, të fillohet me riciklim të mbeturinave, ky është progresi dhe e ardhmja. Ne do të punojmë, do të përgatisim plan për mënjanimin e këtyre deponive të paligjshme në qytet, por njëkohësisht kërkoj nga autoritetet lokale që t’i pengojnë njerëzit që të hedhin mbeturina në këto vende”, tha Nuredini.

Ai theksoi se deri më tani asnjëherë si Qeveri nuk kanë hyrë në kompetencat e pushtetit lokal sa i përket menaxhimit të mbeturinave.

Sa i përket inspektorëve, ai theksoi se do të kërkohet nga ata që të jenë më efikas, por edhe që të rritet numri i tyre. Për stacionet matëse tha se kanë porositur pjesë, dhe beson se sa më shpejtë do të fillojnë të funksionojnë.

“Tashmë planifikojmë dhe organizuam një grup pune ku do t’i thirrnim të gjithë inspektorët dhe do të kërkojmë nga ata që ta bëjnë punën e tyre, të dalin në teren, nga ana tjetër këtë do ta kërkojmë edhe nga vetëqeverisja lokale. Tashmë kemi Draft-ligj i cili pritet të votohet në tri javët e ardhshme deri në një muaj dhe me çka do të mbulohen të gjitha temat në lidhje me planet afatshkurta, ku regjistrohet mbeturinat, ku ndizen zjarre”, tha Nuredini.

Në lidhje me ligjin për mbikëqyrje inspektuese për Mjedis Jetësor, Nuredini tha se po finalizohet, po punohet në të dhe shpreson se do ta përfundojnë për një kohë të shkurtë./MIA

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur koha e duhur që zëvendëskryeministri...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej 3,9 për qind, publikoi Entit...

Osmani-Linkeviçius: Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat pa kurrfarë anulimi

E vlerësojmë pozitën parimore të Lituanisë për mbështetje të rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, kurse në veçanti jemi falënderues që e...

Regjim i përkohshëm i komunikacionit në dy akse të rrugës Kërçovë-Ohër

Regjim i ndryshuar i përkohshëm i komunikacionit është vendosur prej sot në rrugën Kërçovë – Ohër për shkak të aktiviteteve ndërtimore në...

More Articles Like This