Për 3 muaj, 10 salla do të pajisen me mjete për gjykime online

TË FUNDIT

Ministria e Shëndetësisë: Është gënjeshtër që Kleksani nuk është në listën pozitive të medikamenteve

Nga Ministria e Shëndetësisë sot i mohuan me forcë pretendimet e deputetit të partisë opozitare Antonio Miloshoski të publikuara...

(VIDEO) Gjenden armë në Bllacë, afër kufirit me Kosovën

Më 24.01.2021, sipas informacioneve të marra më parë se në fshatin Bllacë, afër kufirit me Kosovën, ishin varrosur armë...

CIIE organizon ngjarje promovuese për të tërhequr ndërmarrjet e huaja

Ekspozita e katërt Ndërkombëtare e Importit të Kinës (CIIE) organizoi ngjarjen e saj të parë promovuese për ndërmarrjet e...

Manchester United-Liverpool, ndeshja kryesore sot në FA Cup

FA Cup rikthehet sot me disa ndeshje tejet interesante në kuadër të raundit të katërt. Skuadrat si Chelsea, Leicester...

BE: Do t’i detyrojmë kompanitë farmaceutike ta respektojnë marrëveshjen për dërgesë

Bashkimi Evropian do t’i detyrojë të gjitha kompanitë farmaceutike, me të cilat ka nënshkruar marrëveshje, ta respektiojnë pjesën e...

Deri në fund të marsit do të pajisen 10 salla gjyqësore në pesë gjykata themelore në vend për mbajtjen e gjykimeve onlajn, paralajmëroi ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në një intervistë për MIA-n.

“Duhet t’i shfrytëzojmë përfitimet e teknologjisë moderne nëse duam të jemi në hap me trendet moderne. Ju tashmë e dini që gjykata në Kavadar mbajti seancë onlajn dhe ky duhet të jetë motivi ynë se edhe në Maqedoninë e Veriut kjo është e mundur” , thotë Mariçiq.

Ai potencon se si Ministri kanë hapur temën e gjykimeve onlajn dhe digjitalizimin e gjyqësorit që nga fillimi i pandemisë.

“Çështja e digjitalizimit nuk është nëse, por kur, dhe pandemia është vetëm një lloj katalizatori për nevojën e këtij procesi”, shton Ministri i Drejtësisë.

Në vitin 2021, siç thekson Mariçiq, puna për inkorporimin e dispozitave të nevojshme në zgjidhjet ligjore do të intensifikohet dhe do të  punohet në mënyrë shtesë për sigurimin e pajisjeve të nevojshme dhe kuadrot për gjykim pa pengesa. 

TË NGJAJSHME