Papa Françesku: Homoseksualiteti nuk është krim

TË FUNDIT

Papa Françesku kritikoi ligjet që kriminalizojnë homoseksualitetin si “të padrejtë”, duke thënë se Zoti i do të gjithë fëmijët e tij ashtu siç janë dhe u bëri thirrje peshkopëve katolikë që mbështesin ligjet që të mirëpresin njerëzit LGBTQ në kishë.

“Të jesh homoseksual nuk është një krim,” tha Françesku gjatë një interviste të martën me Associated Press, përcjell portali tv21.tv

Papa Françesku pranoi se peshkopët katolikë në disa pjesë të botës mbështesin ligjet që kriminalizojnë homoseksualitetin ose diskriminojnë komunitetin LGBTQ dhe ai vetë iu referua çështjes në termat e “mëkatit”. Por ai ia atribuoi qëndrime të tilla prejardhjes kulturore dhe tha se peshkopët në veçanti duhet t’i nënshtrohen një procesi ndryshimi për të njohur dinjitetin e gjithsecilit.

“Këta peshkopë duhet të kenë një proces konvertimi,” tha ai, duke shtuar se ata duhet të aplikojnë “butësi, ju lutem, siç ka Zoti për secilin prej nesh”.

Rreth 67 vende ose juridiksione në mbarë botën kriminalizojnë aktivitetin seksual të të njëjtit seks konsensual, 11 prej të cilave mund ose vendosin dënimin me vdekje, sipas The Human Dignity Trust, i cili punon për t’i dhënë fund ligjeve të tilla. Ekspertët thonë se edhe aty ku ligjet nuk zbatohen, ato kontribuojnë në ngacmimin, stigmatizimin dhe dhunën ndaj personave LGBTQ./21Media

error: Content is protected !!