Osmani- Shuica: Zgjerimi i BE-së duhet të vazhdojë paralelisht me diskutimet për të ardhmen e Unionit

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Si pjesë e agjendës intensive dy ditore, ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani u takua me zëvendëskryetaren e Bashkimit Evropian përgjegjëse për demokraci dhe demografi, Dubravka Shuica.

Gjatë takimit u diskutua mbi rrjedhën e përgatitjeve për Konferencën për të Ardhmen e Evropës dhe kyçjen e vendeve të Ballkanit Perëndimor, si dhe për politikat e të rinjve dhe parandalimin e largimit të stafit të kualifikuar në vendet shumë të zhvilluara.

Zëvendëskryetarja Shuica e njoftoi Osmanin me planet për konferencën për të Ardhmen e Evropës, e cila është një nga projektet prioritare të Komisionit Evropian, i cili duhet të kontribuojë në zhvillimin e politikave të BE-së në plan afatmesëm dhe afatgjatë, me qëllim që tu përgjigjen më mirë sfidave me të cilat po ballafaqohet BE-ja. Kjo konferencë do të paraqesë një platformë e cila duhet t’i lidhë qytetarët evropian, shoqërinë civile dhe institucionet evropiane, në mënyrë që të ketë diskutime të përbashkëta se çfarë BE-je duan qytetarët evropianë  dhe se si të udhëhiqet ajo. Konferenca për të ardhmen e Evropës do të jetë një forum i ri për debat të hapur, gjithëpërfshirës dhe transparent.

Bashkërisht u konkludua që politikat e zgjerimit të Unionit duhet të vazhdojnë paralelisht me diskutimet mbi të ardhmen e Bashkimit Evropian dhe reformat e saj të brendshme.

“Pjesëmarrja e vendeve të Ballkanit Perëndimor në Konferencën për të Ardhmen e Evropës do të jetë një përfitim i ndërsjellë dhe në mënyrë plotësuese do t’i rrisë përpjekjet për ngritje të vullnetit politik mes vendeve anëtare në progresin e zgjerimit në Ballkanin Perëndimor”, theksoi Osmani.

Ministri Osmani e informoi bashkëbiseduesen për agjendën aktuale të vendit drejt BE-së, si dhe masat e ndërmarra nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut për përmirësimin e kushteve të jetesës dhe punës me qëllim të përmirësimit të jetës socio-ekonomike të vendit.

Këtij takimi i paraprinë takimet e Osmanit me Andreas Schieder, Kryetar i Komitetit të Përbashkët Parlamentar midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian, Ilhan Kuçuk, Raportues për Maqedoninë e Veriut në Parlamentin Evropian dhe Andrej Kovachev, nënkryetar i EPP-së.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This