Nuk ka pasur plan për dhunë në seancën e 27 prillit, pohojnë një pjesë e deputetëve të përbërjes së kaluar kuvendore

Must Read

Pasqyrë ditore e gjendjes me Covid-19 në botë

Sipas të dhënave më të reja, deri më tani të infektuar me koronavirus janë 33.385.696 njerëz në...

Lampard: Kepa Arisabalagan nuk e luajti ndeshjen e tij të fundit për Chelsea

Menaxheri i Çellsit, Frank Lampard ka mbrojtur Kepa Arisabalagan nga kritikat, për të cilat ai tha se...

Bashkëpunimi energjetik rajonal në fokus të vizitës së zëvendës kryeministrave Bytyqi dhe Nikollovski dhe ministrit Bekteshi në Selanik

Zëvendës kryeministrat për çështje ekonomike, koordinim të resoreve ekonomike dhe investime, Fatmir Bytyqi dhe zëvendëskryeministri për luftë...
- Advertisement -

Nuk ka ekzistuar plan për dhunë në seancën konstituive më 27 prill 2017, dëshmuan sot një pjesë e deputetëve të cilët janë thirrur nga mbrojtja e ish-kryetarit të Kuvendit, Trajko Veljanoski.

Koordinatori aktual i grupit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski, i cili edhe në përbërjen kuvendore paraprake e kishte funksionin e njëjtë, para gjykatës deklaroi se askush nuk e ka informuar për ndonjë plan, e as për këtë nuk ishte biseduar në koordinimin në Kuvend.

- Advertisement -

“As nuk kemi pasur ndonjë informacion e as dikush tek koordinimi nuk ka informuar për ndonjë plan. Përkundrazi, në koordinimet e shumta në atë moment na u tha të kemi kujdes nga çfarëdo provokimi verbal ose ndonjë provokim tjetër”, tha Micevski.

Edhe deputeti Panço Minov theksoi se nuk ka pasur njohuri për ndonjë plan për rrezikimin e rendit kushtetues në shtet.

- Advertisement -

Dragan Danev i VMRO-DPMNE-së, i cili gjithashtu u thirr si dëshmitar i mbrojtjes, tha se Veljanoski nuk e ka shkelur Rregulloren për punë të Kuvendit.

Në seancën e sotme dëshmojnë disa deputetë të përbërjes kuvendore paraprake të cilët janë thirrur nga Mbrojtja e Trajko Veljanoskit.

- Advertisement -

Në seancën e fundit më 26 gusht me propozimin e Veljanoskit, u prezentua një video nga vazhdimi i seancës konstituive të Kuvendit më 27 prill 2017.

Rasti ndodhet në procedurë dëshmuese dhe e udhëheq gjykatësi Ilija Trajkov.

Të akuzuar në këtë lëndë janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministrat e Transportit dhe Lidhjeve dhe Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski si edhe ish-drejtori i DSK-së, Vladimir Atanasovski.

Ata ngarkohen se kanë kryer vepër penale “rrezikim terrorist të rendit kushtetues dhe sigurisë”.

- Advertisement -

Pasqyrë ditore e gjendjes me Covid-19 në botë

Sipas të dhënave më të reja, deri më tani të infektuar me koronavirus janë 33.385.696 njerëz në të gjithë botën. Si pasojë...

Lampard: Kepa Arisabalagan nuk e luajti ndeshjen e tij të fundit për Chelsea

Menaxheri i Çellsit, Frank Lampard ka mbrojtur Kepa Arisabalagan nga kritikat, për të cilat ai tha se ishin të padrejta.

Bashkëpunimi energjetik rajonal në fokus të vizitës së zëvendës kryeministrave Bytyqi dhe Nikollovski dhe ministrit Bekteshi në Selanik

Zëvendës kryeministrat për çështje ekonomike, koordinim të resoreve ekonomike dhe investime, Fatmir Bytyqi dhe zëvendëskryeministri për luftë kundër korrupsionit, zhvillimit të qëndrueshëm...

Aktori Çun Lajçi vjen edhe në Shkup, bën shitjen e librave në sheshin Skënderbeu

https://youtu.be/qGIBqOutBRM Aktori i madh kosovar Çun Lajçi ka ardhur edhe në Shkup të shes librat e tij.

Qytetarët pesimist, Sindikata optimiste, mendime të ndara rreth injeksionit financiar

https://youtu.be/31o-_mdWIxM -Jo, jo, sepse jam pesimist për të gjitha gjërat, ashtu edhe për këtë. Te ne nuk...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -